Forum Telefoane mobile: probleme și rezolvări Activare Developer Options pentru Android

 • Acest subiect este gol.
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #336219
  Dan Dragomir
  Keymaster
  ads

  Dacă aveți telefon mobil smartphone sau tabletă cu Android activarea Developer Options (opțiuni de dezvoltator) vă deschide o serie de opțiuni suplimentare pe care este foarte bine să le știți. Una dintre ele este USB Debugging, dar de asemenea puteți grăbi viteza interfeței, puteți scăpa de lag și puteți avea un telefon smartphone Android care se simte ca un model foarte nou.
  Modul Developer Options

  Ca să activezi depanarea USB (USB Debugging) trebuie să intri în meniul de Setări al telefonului. Este prezent cel puțin la versiunile 7, 8, 9 și 10 ale Android în același loc. Opțiunea Build Number (Numărul de construire) poate arăta altfel, cu alte culori sau să fie tradusă în română, dar o găsiți sigur.

  Din Setări About Phone > Build Number (Numărul de construire). Pe această opțiune trebuie făcut click de mai multe ori consecutiv. La un moment dat o să zică că mai ai câteva click-uri până la activarea opțiunii. Apoi o să apară mesaj că ai activat opțiunea Developer Options (detalii).

  Google ne sfătuiește să păstrăm Developer Options mai mult închise și să le activăm doar când avem nevoie de ele. Dar este ok să le păstrați și active dacă aveți o aplicație de securitate instalată. Divese opțiuni disponibile mai jos:

  • memorie: afișați statistici de memorie, cum ar fi utilizarea medie a memoriei, performanța memoriei, memoria totală disponibilă, memoria medie utilizată, câtă memorie liberă este disponibilă și câtă memorie este utilizată de aplicații.
  • raport de erori: obțineți o copie a fișierelor jurnal de dispozitiv curente pentru a le distribui cuiva. Când primiți o notificare că raportul de eroare este gata, atingeți notificarea pentru a-l partaja.
  • mod demo UI de sistem: face mai ușor să faceți capturi de ecran curate, afișând o bară de notificare generică, presetată, care nu afișează notificări sau avertismente privind bateria descărcată. Activați modul Demo vă permite să schimbați aspectul barei de stare folosind comenzile modului adb demo. Sau puteți utiliza Show Demo Mode pentru a ascunde notificările și a afișa o bară de stare prestabilită.
  • parolă de backup pentru desktop: setează o parolă de rezervă, astfel încât să puteți utiliza comenzile adb pentru a face backup și a restaura aplicațiile și datele dispozitivului sub protecție prin parolă.
  • păstrează aprins : vă setează ecranul să rămână aprins de fiecare dată când îl conectați.
  • Bluetooth Host Controller Interface (HCI) log: captează toate pachetele HCI Bluetooth într-un fișier stocat la /sdcard/btsnoop_hci.log. Puteți prelua pachetele și apoi utilizați un program precum Wireshark pentru a analiza și depana informațiile.

  Interfață mai rapidă cu Developer Options

  Una din funcțiile disponibile la Developer Options este force GPU rendering. Este posibil ca mulți oameni să nu înțeleagă ce înseamnă această redare GPU. Utilizarea procesorului grafic pentru a interpreta interfața poate face totul mai rapid, fără lag. GPU-ul este mult mai bun decât CPU în procesarea grafică și este mai eficient, astfel încât forțarea redării GPU a interfeței aplicației va fi mai ușoară și programul va rula mai bine. După forțarea redării GPU, atâta timp cât acest buton este pornit, MIUI va utiliza în mod uniform interfața aplicației de redare GPU, utilizând pe deplin GPU-ul și reducând sarcina procesorului, astfel încât telefonul va deveni mai fluent pe ansamblu.

  MSAA (multi-sampling anti-aliasing) este altă tehnologie utilă. Activarea acestei funcții poate îmbunătăți în mod eficient calitatea imaginii, poate face marginile personajelor și obiectelor din joc mai ușoare și mai fine și poate îmbunătăți experiența vizuală generală a imaginii.

  Disable HW overlay layer – deoarece redarea GPU este relativ mai intensă în consumul de energie, by default este activă procesoare CPU. Pe de altă parte, folosind deja GPU Rendering poți activa și această opțiune pentru fluiditatea telefonului mobil.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Forum Telefoane mobile: probleme și rezolvări Activare Developer Options pentru Android