Oamenii au pus la un loc toate zvonurile care au circula despre iPhone 8 și au realizat o prezentare care ne arată cam la ce ne putem aștepta din partea Apple. Evident, este și foarte multă imaginație la mijloc, dar în fond s-ar putea să arate chiar așa.


Lansarea iPhone va fi în septembrie, ceea ce înseamnă că Apple lucrează acum la ultimele detalii, telefonul este gata. Producătorii de huse au primit deja design-ul final, pentru a putea face din timp produsele lor. De la ei află majoritatea site-urilor de tehnologie diverse detalii înainte de lansările oficiale. Alte informații sunt date de producător direct.

Ce știm despre iPhone 8?
– va avea cameră foto duală pe spate;
– va avea ecran cu margini subțiri;
– butonul home dispare și este virtual;
– bateria este mai mare (formă de L);
– procesor Apple A11 și vor aduce iOS 11;
– ecran OLED, nu e clar dacă e AMOLED;
– diagonala este de 5.85 inch, dar are dimensiunile lui 7 Plus;
– toate noile modele iPhone vor avea sticlă pe spate;

Rămâne deocamdată discuția unde va fi senzorul de amprentă, unii spun că va fi pe față, sub sticlă, alții zic că nu se poate și va fi pe spate. Au fost și modele care au senzorul pe lateral, ceea ce mi se pare o soluție deșteaptă, dar există și riscul ca senzorul să fie „păcălit”.

Vă mai dau o informație la final, pentru cei care zic că „Apple e depășită și va da faliment”. Ei bine, în ciuda prețului mare și a faptului că nu aduc practic nimic extraordinar, telefoanele Apple au dominat clasamentul de vânzări global în primele trei luni din 2017. Asta după ce iPhone a dominat și clasamentul de utilizare online în Europa.  Pe locul doi după iPhone 7? Păi cine să fie decât iPhone 7 Plus, care e e mai scump. Împreună fac aproximativ 11% din totalul vânzărilor. Modelul Oppo R9s este pe locul trei, urmat de Samsung J3 și J5.