Două noi variante pentru vârful de gamă LG G6 sunt lansate aproape oficial: LG G6 Pro și LG G6 Plus. Au fost anunțate oficial în Coreea de Sud și acum se pare că lansarea oficială va fi pe 27 iunie.

Cele două noi variante, care aduc dotări hardware mai bune și ecrane mai mari, au fost lansate pentru a susține noul serviciu de plăți mobile LG Pay. Compania sud-coreeană vrea să concureze Samsung pe zona de plăți cu telefonul mobil și vrea în acest sens să atragă mai mulți utilizatori. Întrucât modelele LG de top erau în general două, LG Gx seria de top și LG Vx seria mid-range, compania a decis să lanseze variantele G6 Pro și G6 Plus.

În acest moment nu avem informații despre dotările tehnice ale celor două telefoane, ele nu au fost dezvăluite. Ce mai găsiți pe diverse bloguri sunt doar speculații fără o bază reală. Ce cred eu este că vom vedea model cu Snapdragon 835, care i-a lipsit companiei LG la lansarea G6. De asemenea, vom vedea model cu 6GB de RAM sau chiar 8GB de RAM. Probabil unul cu ecran de 5.7, 5.8 inch.

Modelul G6 Pro ar putea fi doar G6 cu noul procesor Snapdragon 825 și are un preț de 710 dolari. Cel mai puternic va costa 890 de dolari. LG G6 Plus va avea variantă de 126GB stocare internă, precum și încărcare rapidă, dacă se confirmă zvonurile. LG G6 Pro are o variantă cu 32GB de stocare internă, de aceea este un model mai ieftin.

Lansarea telefoanelor de pe 27 iunie va fi făcută în colaborare cu operatorii telecom din Coreea de Sud, adică unde vor ei să lanseze serviciul LG Pay. De aceea tind să cred că nu se vor găsi ușor și în Europa. Probabil firmele care aduc terminale smartphone pe canale neoficiale vor aduce în România LG G6 Pro și LG G6 Plus, dar probabil va mai trece timp pînă vom putea comanda telefoanele și vor veni la prețuri mari, cu adaos serios.