Am testat versiunea 2021 a lui Acer Aspire 5, mai precis A514-54-37JF. Este un laptop bine dotat, solid, compact și ușor, cu autonomie și peformanță peste medie. Are procesorul Intel Core din generația 11 și noua grafică Intel Xe. Stocarea pe SSD și o mulțime de opțiuni de conectivitate. Varianta testată costă vreo , iar din această serie există și modele mai puternice la .

Acer Aspire 5 A514-54-37JF

Pro și contra Acer Aspire 5

Avantaje:

  • detalii tehnice bune;
  • ecran de calitate;
  • procesor Intel din generația 11;
  • stocare pe SSD;
  • preț avantajos;

Dezavantaje:

  • performanțele sunt limitate;
  • nu are cititor de carduri;

Detalii tehnice Acer Aspire 5 A514-54-37JF

Ecran: 14.00 inch 16:9, 1920 x 1080
Procesor: Intel Core i3 gen 11 la 1.7 GHz atinge 4.1GHz
GPU: UHD Graphics Xe G4 48EUs
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 128 GB
Dimensiuni: 363 x 238 x 17.9 mm
Greutate: 1.7 Kg
Baterie: 50 Wh
OS: Microsoft Windows 10 Pro
Tehnologii: 1 USB 2.0, 2 USB 3.0 / 3.1 Gen1, 1 HDMI, WiFi 6
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 2.5]

Review Acer Aspire 5

Mai testasem acum doi o variantă anterioară a acestui Acer Aspire 5. Concluzia este relativ similară: un laptop bun, accesibil, fără compromisuri. Sigur, nu are placă video, iar acest lucru îi va descuraja pe cei care caută o unealtă și pentru gaming. Este un laptop în special pentru zona office, pentru videoconferințe acasă, pentru activități online precum școală. Pentru studenți sau angajații de bază. Nu este un laptop puternic pentru editare grafică sau creații 3D.

Ecranul este de 14 inch, deci vedeți mai multe pe un format similar laptopurilor de 13 inch. Asta datorită ramelor mai subțiri. Este un LED Full HD, se descurcă ok în orice situație. Procesorul este Intel Core i3-1115G4, un procesor din ultima generație, destul de capabil. Este dual-core cu patru fire de execuție, stă la 1.7 GHz și poate atinge 4.1 GHz atunci când este nevoie. Depinde de Power Settings și dacă este conectat la priză sau nu.

O noutate este placa grafică Intel Xe integrată. Este bazată pe arhitectura complet nouă din generația 11. Xe UHD Graphics oferă 48 de nuclee tactate la frecvențe de 400 până la 1250 MHz. GPU și CPU pot folosi împreună cei 6 MB de cache L3.

Modelul testat a venit cu doar 8GB de RAM și un SSD de 128GB (Samsung). Este suficient pentru activități de bază, precum lecții și proiecte școlare, documente Office și prezentări grafice, acces la resurse online precum Zoom, Teams sau Meet, precum și Google Classroom și alte platforme educaționale. Dacă lucrați cu fișiere 4K sau 8K, ori grafică 3D alegeți un dispozitiv cu dotări tehnice mai puternice.

Tastatura este una de bază similară modelelor Aspire obișnite. Este ușor de folosit și destul de comod de folosit pe termen mai lung. Desigur, pentru a utiliza suprafața cât mai bine nu prea ai acces la butoanele de funcții, trebuie apăsate combinații de butoane. În schimb are un touchpad destul de generos.

Opțiunile de conectivitate sunt bune: are mufă pentru LAN ca să accesați internetul de mare viteză acolo unde este disponibil. La fel, are WiFi 6, deci va permite accesul rapid la net dacă aveți router WiFi 6 de asemenea. În plus ai conectori USB, USB Type-C, HDMI, precum și mufă de căști. Este destul de bibne, dar un hub USB extern vă va face viața mult mai ușoară pe viitor.

Autonomia mi s-a părut peste medie, cu 11 ore cel puțin de utilizare. Cu alte cuvinte este un laptop solid, ieftin, cu tot ce ai nevoie pentru utilizatorul obișnuit.

Concluzii

Acer Aspire 5 A514-54-37JF este un laptop bun, bine dotat, solid și realizat ok. Se descurcă în aproape orice situație și are preț accesibil. Este laptopul ideal pentru tineri, pentru elevi sau studenți, dar și pentru cei în vârstă care acum se obișnuiesc cu utilizarea unui computer portabil. Cred că este o achiziție foarte bună pe post de cadou.

Galerie foto