Am testat noua versiunea Acer Aspire Vero 14 (AV14-51), model actualizat față de generația precedentă. Putem nota pe scurt un procesor mai puternic și mai rapid, ecran mai luminos și o autonomie mai bună

Pro și contra Acer Aspire Vero

Avantaje:

  • un laptop decent care își face treaba;
  • preț relativ bun;
  • autonomie bună;
  • tehnologii de ultimă generație;
  • focus pe ecologie;

Dezavantaje:

  • mai este de lucru capitolul design;
  • nu dispune de placă video dedicată;

Detalii tehnice Acer Aspire Vero

Ecran: 14 inch, LCD IPS, 1920×1080 pixeli, 60 Hz
Procesor: Intel Core i5-1235U, 12 gen, 10-core
GPU: Intel Iris Xe
Memorie: 8GB (duce 16GB)
Stocare: 256 GB SSD (duce 256GB)
Dimensiuni: 363mm x 239mm x 18mm
Greutate: 1.8 Kg
Baterie: 65 Wh , 3-cell
OS: Windows 11 Home
Tehnologii: WiFi6, Bluetooth 5.2, 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C,
Preț: 700 euro

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Impresii după testare

Inițiativa este clar pozitivă: companiile de tehnologie pot folosi mai mult materiale reciclabile. Pentru ambalaje, pentru carcasele dispozitivelor, pentru taste, pentru alte componente. Se poate utiliza metal din reciclare, sticla din reciclare, nu doar carton sau plastic. Astfel încurajăm o economie circulară, sustenabilă, fără poluare prea mare. Dar astfel de exemple sunt foarte rare.

Acer Aspire Vero 14 (AV14-51) este un laptop foarte bun. Merge pentru elevi și studenți și zona de educație. Merge pentru birouri responsabile, care nu vor să încurajeze risipa. Este pentru activiștii care apar mereu vorbind despre responsabilitate. Pentru oameni responsabili care nu au nevoie de un sistem de gaming. Pentru cei atenți la costuri și consumuri de energie.

Laptopul este fabricat cu plastice reciclate post-consum (PCR). Sunt materiale plastice recuperate care au fost reciclate și reutilizate pentru a ne ajuta în efortul nostru de a reduce deșeurile globale. Are un Touchpad botezat OceanGlass, este fabricat din plastic recuperat din ocean – acele deșeuri care sufocă viața animală. Cam 30% din materiale sunt plastice tip PCR. Sunt folosite la capacul superior și inferior, cadrul ecranului și suprafața de operare. În cazul tastelor, procentul urcă la 50% din total.

Șasiul fără vopsea reduce impactul negativ al substanțelor poluante. Viziunea Acer asupra designului ecologic se extinde și la materialele pe care le folosim în ambalajele noastre, contribuind la reducerea amprentei de carbon pe pământ.

Tehnologia VeroSense se concentrează pe eficiența energetică. Are o contribuție importantă la menținerea laptopului în stare de funcționare mai mult timp. Include patru moduri de performanță: Performanță, Echilibrat, Eco și Eco+. Este însă capabil de orice sarcină tip Office, fiind dotat cu procesor Intel Core din a 12-a generație cu 10 nuclee. A primit și certificarea Intel Evo, importantă pentru orice angajat din companie.

Panoul IPS de la Acer Aspire Vero (AV14-51) are o rezoluție Full HD, unghiuri de vizualizare confortabile și un raport de contrast excelent. Acoperă 95% din gama de culori sRGB. Apropo de performanță, este foarte ok pentru un laptop de birou. Atât în ceea ce privește CPU, cât și pe partea de grafică, ținând cont de GPU integrat. De fapt, a 12-a generație Core i5-1235U depășește fiecare procesor ULV pe care Intel l-a avut anul anterior.

Autonomia este de peste opt ore, iar laptopul beneficiază de încărcare rapidă. Ține peste 11 ore în modul avion, ceea ce este perfect pentru zboruri lungi. Activarea este instantanee, practic puteți lucra în în mai puțin de 1 secundă. Evident, vine din fabrică cu sistem de operare Windows 11 Home pe 64 de biți. În plus, aveți o selecție de porturi I/O ok, care include un conector Thunderbolt 4, un port HDMI și două USB Type-As 3.2 (Gen. 1). Nu are un cititor de carduri SD și nici un port LAN.

Mai menționez aici că Aspire Vero a luat numeroase premii pentru inovație. Are premiul iF Design Award 2022, Red Dot 2022, Good Design Award 2021 și Big Innovation Award 2023. Prețul este destul de bun pentru nivelul de dotări oferite.

Concluzii

În general, experiența de utilizare a acestui laptop este destul de bună. Arată decent, în stilul clasic, are tastatura bună, un touchpad interesant, neted ca sticla, este suficient de ușor și compact pentru călătorie.
Fără îndoială, Acer a luat o decizie bună să sprijine inițiativele eco. Ar fi bine ca toți producătorii să meargă în această direcție. Iar spre deosebire de multe alte inițiative, Aspire Vero 14 nu este mai scump chiar dacă este eco. Din contră, are un preț foarte bun.

Galerie foto