Am văzut Acer Aspire Vero, un laptop construit cu materiale reciclate, venit în cutie făcut din carton reciclat. Este o încercare a companiei taiwaneze de a reduce poluarea și de a realiza produse mai ecologice. Și-au asumat target-uri dificile până în 2035.

Pro și contra Acer Aspire Vero

Avantaje:

 • un laptop decent care își face treaba;
 • preț relativ bun;
 • autonomie bună;
 • tehnologii de ultimă generație;
 • focus pe ecologie;

Dezavantaje:

 • mai este de lucru capitolul design;
 • nu dispune de placă video dedicată;

Detalii tehnice Acer Aspire Vero

Ecran: 15.6 inch, LCD IPS, 1920×1080 pixeli,
Procesor: Intel Core i5-1155G7, 11 gen
GPU: Intel Iris Xe
Memorie:  8GB
Stocare: 256 GB SSD
Dimensiuni: 363mm x 239mm x 18mm
Greutate: 1.8 Kg
Baterie: 65 Wh , 3-cell
OS: Windows 11 Home
Tehnologii: WiFi6, Bluetooth 5.2, 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C,
Preț: 700 euro

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4]

Mai multe detalii despre acest model găsiți pe site-ul Acer.

Impresii pozitive

Inițiativa Acer este clar una pozitivă, multe companii de tehnologie poluează și folosesc materiale care dăunează ecosistemului. Orice inițiativă de acest gen trebuie urmată și de competitori. Ambalajul este 100% reciclabil, iar 85% provine din hârtie reciclabilă. Elemente din cutie pot fi refolosite pe post de suport pentru laptop.

Mai mult, părți ale laptopului în sine sunt realizate din plastic reciclat. Șasiul său are 30% plastic reciclat, despre care Acer susține că reduce amprenta emisiilor de CO2 cu 21%. Capacele tastaturii sunt, de asemenea, circa 50% din plastic reciclat. Ajută astfel și la combaterea producției de gunoi și a producției de plastic nou. Și nu există vopsea pe suprafața șasiului, pentru a reduce în continuare impactul ecologic general al Aspire Vero.

Mai este un drum lung de parcurs în ceea ce privește construirea de dispozitive durabile. Sigur că procentele mici de materiale reciclate nu vor salva planeta întreagă. Însă ințiativa face parte dintr-un proces care va avea impact în toată industria computerelor. Și dacă nu vă place Aspire Vero pentru valorile sale ecologice sau design-ul industrial, adevărul este că puteți obține și hardware decent la un preț corect.

Procesoarele sunt de top, ai opțiunea unui Core-i7 sau Core-i5 din a 11-a generație. Evident, au suficient RAM și stocare rapidă pe SSD. Grafica este susținută tot de Intel, sistemul integrat Iris Xe a fost lăudat în teste pentru eficiența sa. Ecranul este IPS FHD de calitate bună. Tastatura este bună și comod de utilizat. Un TouchPad mare te ajută să controlezi totul mai ușor. Laptopul include cameră web și microfon, sistem de sunet avansat.

Este genul de laptop ideal de luat la birou și oriunde în deplasare. Bateria ține vreo 7 ore de utilizare. Iar prețul este fair.

Grupul Acer s-a alaturat RE100

Scopul inițiativei RE100 este de a atinge o utilizare de 100% a energiei regenerabile până în anul 2035. Acer și-a declarat misiunea de a ajuta la abordarea provocărilor de mediu cu platforma să „Earthion” care unește punctele forte ale angajaților și partenerilor din lanțul de aprovizionare și extinde cercul impactului eforturilor sale de sustenabilitate.

Principalele puncte de focus ale Earthion sunt:

 • Energie – folosirea de 100% energie regenerabilă, că obiectiv
 • Design de produs – inovații ecologice
 • Proiectarea ambalajelor – folosirea de mai puține ambalaje și mai multe materiale reciclate
 • Producție – minimizarea impactului asupra mediului
 • Logistică – reducerea amprentei de carbon
 • Reciclare – reciclarea, reutilizarea și reutilizarea resurselor

Concluzii

Acer Aspire Vero este unul dintre modelele demonstrative. Vor să arate că le pasă de mediu, ecologie, emisii de carbon. Că pot folosi cu succes materiale reciclabile. Ideal ar fi să reutilizăm toate aceste materiale, nu doar să le aruncăm în gropi de gunoi uriașe, care creaază mari probleme mediului. Laptopul este de asemenea bine dotat și cu un preț decent. Așa că puteți face o declarație ecologistă achiziționând acest model.

AEste și pritnre primele modele care vin cu Windows 11 din fabrică. Windows 11 este un sistem de operare gândit pentru muncă și învățare. Microsoft înțelege importanța unui sistem de operare flexibil, consecvent și sigur, care funcționează în ritmul utilizatorilor. Similar cu trecerea la munca hibridă, care presupune schimbări constante. De aceea, Windows 11 este construit pe fundația Windows 10. Începând de astăzi, organizațiile pot începe să facă upgrade la Windows 11 pentru PC-uri și prin cloud cu Windows 365 sau Azure Virtual Desktop.

Galerie foto