Am văzut aseara Acer Predator de 17 inch și am descoperit faptul că noua linie de gaming pare să fie inspirată de la alții. Amintește de laptopurile RoG, dar fără finețuri de design. Laptopul mi s-a părut gros, cam cât era primul Alienware de 15 inch – cât laptopurile din anii 2000.

0001

Culmea este că au o linie întreagă de dispozitive Predator, atât laptopuri, cât și sisteme desktop și o tabletă de 8 inch pe care o să o caut azi să o văd. Dar au și monitoare Predator sau proiectoare pentru pasionații de gaming.

Acer a ignorat în ultima perioadă fenomenul gaming, în timp ce Asus a crescut foarte mult mizând pe comunitatea pasionaților de jocuri. Acum rivalul taiwanez vrea să revină în forță, după o perioadă în care au cam lipsit din atenția publicului și a presei pasionate de tehnologie.

Laptopurile au o idee interesantă, unitatea optică poate fi înlocuită cu un ventilator, Predator Frostcore, care permite răcirea mai bună în timpul jocurilor. Diminuează temperatura procesorului și a acceleratorului grafic cu pînă la 5%, fac pariu că toată lumea și-ar dori așa ceva.

Dispozitivele vin cu a șasea generație de procesoare Core de la Intel, deci performanțele vor fi maxime. Încă nu am citit review-urile tehnice cu noile produse, dar știu că performanța a crescut sensibil.

Nu am acum detalii despre preț, dar mă aștept să vedem în curând noile modele și în magazinele din România.