Am testat Acer Predator Triton 500 SE PT516-51s, un super-laptop ca performanță, design, dotări, dar și cu un preț pe măsură. Are toate caracteristicile unui laptop de gaming în interiorul unui corp destul de serios, prezentabil la orice ședință.

Predator Triton 500 SE PT516-51s

Pro și contra Acer Predator Triton 500 SE

Avantaje:

  • design foarte bun, metalic;
  • performanțe maxime;
  • opțiuni suplimentare multiple;
  • conectivitate bună;
  • tehnologii actualizate;
  • autonomie ok;

Dezavantaje:

  • preț foarte mare;
  • mai solid / greu decât competiția;

Specificații Acer Predator Triton 500 SE

Ecran: 16 inch, 2560 x 1600 pixeli, 165 Hz, 1338:1
Procesor: Intel Core i9-11900H
GPU: Nvidia Geforce RTX 3080
Memorie: 32 GB
Stocare: 2TB SSD
Dimensiuni: 358x262x19.90 mm
Greutate: 2.45 kg
Baterie: 4 cell
OS: Win 10 Pro
Tehnologii: Gigabit, WiFi 6, Bluetooh 5.1, USB 3.2, încărcare USB, HDMi, Displayport, senzor amprentă
Preț: spre 2.700 dolari

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 5]

Impresii după testare

Noul model aduce îmbunătățiri semnificative față de Acer Predator Triton 500. Are un design mai serios, spre genul de design abordat de laptopurile de birou. Metalic, cu o culoare gri, construit solid și pare destul de rezistent. Însă nu vă lăsați păcăliți. Sub capotă este aceeași bestie de gaming, cu performanțe „peste 95% din sistemele testate”. Scoruri foarte mari, apropiate de sistemele de gaming de tip desktop. Este drept, are cam cele mai bune dotări hardware disponibile pe un sistem portabil la ora actuală.

Procesorul Intel Core i9-11900H nu are nevoie de o prezentare separată. Este printre cele mai puternice procesoare pentru laptopuri la ora actuală. Opt nuclee și 16 fire de execuție. Atinge 4.9 GHz, are 24 MB de cache. Cam tot ce vrei de la un dispozitiv mobil, dar care să fie și de gaming.

Placa grafică este Nvidia Geforce RTX 3080, de asemenea, printre cele mai bune. Cred că o configurație top mai bună de-atât ar implica doar versiunea 10-core a lui i9, plus RTX 3090. Desigur, pe desktop, ai opțiunea de a pune mai multe plăci grafice și să realizezi un adevărat monstru, doar buget să ai.

La acest pachet dedicat gamerilor se adaugă și ecranul special. Este IPS LCD anti-glare și cu rezoluție QHD+ 2560 x 1600 px, cu 165Hz rată de refresh. Memoria RAM de 32GB și frecvențe înalte este și ea importantă. Stocarea se face pe un SSD de mare viteză, care va accelera orice activitate. La astea se adaugă și Wifi6, cea mai rapidă tehnologie wireless, dar și opțiunile de conectivitate.

Teste benchmark

Am făcut testele obișnuite de gaming și un test de viteză pentru stocare. Rezultatele obținut sunt pe măsura așteptărilor. Este printre cele mai puternice sisteme portabile disponibile la ora actuală. Vedeți mai jos rezultatele obținute și vă faceți o idee privind performanțele.

Concluzii

Acer Predator Triton 500 SE PT516-51s (ediția 2021) are toate caracteristicile unui hit. Desigur, la momentul intrării în magazine are un preț destul de mare, de tipul laptop super-premium. Dar nu este un preț nejustificat, dotările sale sunt chiar foarte puternice. Este ideal pentru pasionații de fotografie sau video, care au fișiere mari de procesat. Este perfect pentru jocuri video, dar și pentru activități intensive la birou. Acum chiar a luat din aspectul unui laptop de birou și nu mai comentează nimeni că ar fi special pentru gaming. Oferă cam maximum de performanță disponibil la ora actuală. Deci îl recomand fără niciun dubiu.

Galerie foto