Am testat noul Acer Predator Triton 500 (PT-515-52), un laptop de gaming cu carcasa metalică și dotări hardware puternice, dar și cu un preț pe măsura performanțelor. Este gândit pentru gamerii profesioniști care vor să țină pasul cu jocurile atunci când călătoresc.

review Acer Predator Triton 500 (PT-515-52) 0001 (18)

Pro și contra Acer Predator Triton 500

Avantaje:

  • design premium și șasiu metalic;
  • dotări hardware de top;
  • display fluent pentru jocuri;
  • opțiuni de conectivitate multiple;
  • performanțe de gaming comparabile cu desktop-urile;

Dezavantaje:

  • preț foarte mare pentru utilizatorul obișnuit;

Detalii tehnice Acer Predator Triton 500

Display: 15.6 inch, 1920×1080 pixeli, 300 Hz
Procesor: Intel Core i7-10750H
GPU: GeForce RTX 2080 Super Max-Q 8GB
RAM: 16 GB
Stocare:  512 GB SSD
Baterie: Li-Ion 4 celule
OS: Windows 10
Greutate: 2.2 kg
Preț
:

Mai multe specificații și detalii tehnice găsiți pe site-ul Acer România.

Experiența cu Acer Predator Triton 500

Eu testasem și anul trecut modelul anterior: Predator Triton 500 (PT-515-51-70K0). Nu sunt așa multe noutăți, dar procesorul este din noua generație, ecranul mult mai rapid, placa video mai avansată, iar totul într-un body mai subțire, compact și mai rezistent. Are o grosime de numai 17,8 milimetri, o greutate de 2.2 kilograme, dar focusul este pus pe performanță.

Vine cu procesoarele Intel Core i7 din generația a zecea, are SSD din fabrică, accelerator grafic Nvidia RTX 2080 Super Max-Q, dar și un ecran G-Sync cu timp de răspuns de 3 milisecunde și rată de refresh de 300 Hz. Datorită conectivității avansate se pot adăuga alte trei ecrane, prin HDMI 2.0, Mini DisplayPort (mDP) sau USB-C Thunderbolt 3, știe să le gestioneze pe toate pentru gaming. Procesorul poate atinge 5.0 GHz, a șase nuclee și 12 fire de execuție.

Noua serie GeForce RTX Super are acum şi mai multe nuclee şi rate de refresh mai ridicată, oferind performanţă cu 25% mai rapidă decât seria RTX 20 originală. Evident, vine cu o soluție de răcire specială, ventilatoarele sunt inspirate din industria aeronautică, au 59 de lame cu striații speciale, fără zgomot, dar mai eficiente. Pe lângă SSD mai trebuie pus în balanță și noul WiFi6 care permite conexiuni mai rapide, au o placă Killer AX1650i care oferă un flux teoretic de 2,4 Gbps şi performanţă de ultimă generaţie.

Tastatura are butoane mari, iluminate RGB, cu buton Turbo și activarea aplicației Predator Sense pentru optimizarea sistemului.

Prin aceasta puteți face overclocking, puteți controla ventilatorul, puteți monitoriza sistemul și controla iluminarea. Au și aplicație dedicată pentru smartphone. Sistemul de sunet este DTS:X Ultra, poate fi personalizat, are funcții de optimizare a sunetelor din joc.

Pe partea de conectivitate stă foarte bine,

Teste benchmark și alte informații

Am pus la treabă Acer Predator Triton 500 (PT-515-52) în câteva dintre testele obișnuite pe care le realizez. Singurul scop al acestor teste a fost să estimez cât de bine s-ar descurca pentru gaming. Desigur, laptopul rămâne o soluție pentru mobilitate, pentru momentele în care nu vrei să fi neapărat legat de birou. Cu toate acestea, Triton 500 se descurcă aproape la fel de bine ca un desktop adevărat. Scorurile de performanță au fost mari, iar în unele cazuri lipsa driverelor a dus la unele erori, pe care le-am rezolvat ulterior cu realizatorii testului.

Concluzia testului a fost ceva de genul “mai bun decât 85% dintre sistemele testate”. Vedeți în galeria de mai jos toate testele realizate.

Concuzii

Acer Predator Triton 500 este conceput din start pentru gamerii profesioniști sau cei care aspiră la acest statut și sunt dispuși să plătească extra. Are dotări tehnice de top, dar care nu te lasă la greu. Este gândit pentru viteză, mai mult de atât nu ai ce cumpăra, poate doar dacă vrei să minezi criptomonede. Evident că sistemele de gaming sunt cele mai eficiente și când vine vorba de muncă, deși distracția te poate abate deseori de la deadline-urile promise. Însă este mai eficient să ai același laptop și pentru muncă și pentru distacție.
Iar legat de preț nu îmi fac griji, românii sunt specialiști să facă rost de bani, fie prin credit, fie prin vânzarea altor lucruri pe site-urile de anunțuri, fie apelând la rate direct pe site-ul magazinului online.

Galerie foto