Am avut ocazia să testes un dispozitiv 2-în-1 Acer Switch 7 Black Edition, un adevărat flagship realizat să concureze cu Microsoft Surface și alte modele de top. Este tabletă, este laptop cu Windows 10, este chiar și tabletă grafică datorită unui stylus dedicat. Dar este în același timp și un produs pentru divertisment, pentru urmărit serialele favorite și dacă vă tentează și pentru unele jocuri.

Autorul desenului poate fi urmărit aici 🙂

Detalii tehnice Acer Switch 7 BE SW713-51GNP

Display: 13.5 inch 7:5, 2256 x 1504 pixel 201 PPI, native pen support, IPS, glossy
Procesor: Intel Core i7-8550U
GPU: NVIDIA GeForce MX150 – 2048 MB + Intel UHD Graphics 620
Memorie: 16 GB DDR3L
Stocare: 512GB
Greutate: 1.55 kg
Baterie: 4.870 mAh
OS: Windows 10 Pro 64 bit
Preț: 1500 euro

Alte detalii tehnice sau variante găsiți pe site-ul Acer.

ads

Experiența cu Switch 7

Am testat mai multe modele din seria Switch, dar acesta este un adevărat vârf de gamă pentru compania taiwaneză. Este dispozitivul perfect pentru cei care lucrează la creații grafice sau alte proiecte care necesită lucrul cu stylus și trebuie să călătorească în același timp. Este o tabletă perfectă atunci când plecați cu avionul și vreți doar să vedeți filme, are și picior de sprijin și stă foarte bine. Are și tastatură atunci când aveți de răspuns la emailul, de scris în Office sau alte chestii de gen. Chiar și pentru browsing normal este mai util sistemul cu tastatură. Se prinde magnetic și stă foarte bine, dar în același timp se eliberează rapid când aveți nevoi de tabletă. Are pe lateral prins un stylus, un creion digital pentru desenat.

Ecranul este foarte bun, un panel LCD IPS cu diagonală de 13.5 inch, cu formatul 7:5 destul de interesant, rezoluție 2256 x 1504 px, touchscreen cu suport nativ pentru stylus și singurul lucru care i se poate reproșa este că e glossy, cam lucește în lumină. Este ușor de ținut cu o mână, ușor de folosit pe birou, foarte ok pentru vizionat filmele favorite.

Dotările sunt de top, de-asta am și zis că este un competitor pentru Surface, are procesor Intel Core i7-8550U, un procesor quad-core la 1.8 GHz, care poate atinge 4.0 GHz atunci când este nevoie, cu 8MB de SmartCache, din generația Kaby Lake. Are 16GB de memorie RAM, stocare de 512GB să vă ajungă la proiecte, iar bateria integrată este de 4.870 mAh. Ar fi 10 ore de utilizare normală, dar în funcție de aplicații folosite.

Carcasa este metalică ceea ce îl face să fie rezistent. Mi-a plăcut sistemul de susținere, mi-a plăcut ideea cu tastatura detașabilă. Pe lateralele ecranului sunt vizibile două difuzoare stereo care sunt suficient de puternice pentru a asculta muzică sau pentru a urmări un film. Dispune de WiFiac, de Bluetooth 4.0, un USB Type-C, un USB normal, mufă de căști, plus cititorul de carduri microSD.

Calitatea realizării este una foarte bună și toate îmbinările sunt finisate perfect. Pe capac are un material textil care îl face mai comod de ținut cu o mână, să nu vă alunece cumva pe jos.

Concluzii

Acer Switch 7 Black Edition este un dispozitiv multifuncțional premium, nu doar o simplă tabletă, ci și un laptop foarte puternic, cu placă grafică dedicată. Are procesor de top, suficientă memorie RAM, stocare rapidă și de 512GB, plus varianta premium de Windows 10. Este adevărat, e un dispozitiv destul de scump, însă este dedicat profesioniștilor care călătoresc, dar vor să aibă performanța la purtător, într-un format cât mai bun pentru deplasări. Iar aici nu prea ai ce să reproșezi acestui dispozitiv.

Galerie foto