Am revăzut ieri în cadrul unui eveniment la București modelul Zenbook 17 Fold OLED. Înțeleg mai bine conceptul. Este de fapt un laptop de 17 inch cu adevărat portabil și compact. Ceea ce și-ar dori orice creator. Păcat că nu are și GPU dedicat.

Zenbook 17 Fold OLED

Pe scurt: atunci când călătorești, împachetezi Fold-ul și ocupă spațiul unui laptop de 13 inch. Da, este mai gros când e pliat, deci e nevoie de un rucsac mai spațios. Dar se face atât de mic. Comparat cu un laptop de 17 inch normal este genial. Și în plus, ăsta cântărește doar 1.5 kilograme. Foarte puține modele de 17 inch se pot lăuda cu o astfel de greutate. Dar oricum, sunt foarte mari ca și format. Chiar și cele mai generoase rucsacuri au probleme cu astfel de modele mari.

Zenbook 17 Fold OLED îți permite să lucrezi ca la un laptop normal. Doar pui tastatura peste jumătate de ecran și ai un laptop normal. Sau poți avea un ecran înalt de mari dimensiuni. Sau poate chiar un ecran lat. Oricum ai vrea, sistemul se descurcă.

Are putere hardware suficientă să se descurce în orice situație. Din păcate nu are placă grafică dedicată. Presimt că asta va fi următorul pas, dar acum pur și simplu nu a fost loc pentru ea. În schimb vă descurcați în documente și tabele care pe un ecran mic nu încap. Vă descurcați cu imagini mari care trebuie editate. Vă descurcați la programare și în multe alte situații.

Are și o baterie relativ mare. Desigur că ecranul mare va consuma ceva mai mult. Dar să nu uităm că este OLED. Se vede excepțional, contrast maxim, fiecare detaliu. Iar atunci când nu ai treabă, a și o tabletă pe care poți consuma filme, jocuri, divertisment video.

Sistemul va fi disponibil la nivel mondial începând din al patrulea trimestru din 2022, la un preț începând de la 3.999 euro. Este gândit pentru early-adopters și pasionați de tehnologie. Este destul de scump, dar este un format unic la ora actuală.

Abia aștept să ajungă pentru review.