V-am tot scris că s-a lansat recent serviciul de închirieri auto Perpetoo, un start-up 100% românesc. Joi m-am trezit în situația că vineri trebuia să plec la munte, se anunțau ninsori, dar anvelopele mele de iarnă nu au ajuns încă. Așa că n-am putut pleca cu mașina mea. Am căutat o soluție timp de mai multe ore, pînă mi-am amintit că scrisesem despre Perpetoo.


Perpetoo este un fel de Airbnb pentru mașini – un serviciu de închirieri auto de la persoană la persoană. Eu folosesc de câțiva ani un serviciu similar care se chema Drivy și a fost anul acesta cumpărat de GetAround.

Nu e nimic complicat, îți faci un cont absolut gratuit pe site. Trebuie introdus buletinul și permisul auto, iar de-acolo poți stabili locația ta și poți alege o mașină de închiriat. Fain este că poți alege și un model care să îți placă, eu am ales mai SUV așa. Am prins un Peugeot 2008, destul de ok pentru un week-end la munte și avea cauciucurile de iarnă puse deja. Prețul închirierii mi s-a părut excelent, a fost 50 de euro pentru două zile.

Deocamdată Perpetoo merge doar pe site, dar pe viitor promit că vom avea și aplicații Android și iOS, eu de obicei folosesc aplicația mobilă să găsesc mașini. Dar a mers foarte ok și pe site, am găsit ce voiam, rapid, răspunsul a venit în mai puțin de o oră, iar apoi a trebuit plătită închirierea și asigurarea pentru mașină. O sumă de 300 de euro trebuie depusă pentru eventualele probleme, dar îți este returnată în caz că nu a avut loc niciun eveniment. Nu au existat alte taxe sau costuri ascunse.

După ce plătești ai instant datele de contact pentru proprietar. Stabiliți unde anume vă întâlniți pentru a prelua mașina dorită. Șoferul și proprietarul inspectează mașina și dacă nu e nimic de consemnat semnează un document care este apoi încărcat în platformă. Apoi stabilesc unde se întâlnesc pentru predarea mașinii. Și gata, la drum.

Peugeot 2008 s-a descurcat foarte bine, doar că locurile din spate nu sunt foarte spațioase. Portbagajul a fost ok, suficient pentru bagaje de week-end. Consum foarte bun mi s-a părut și foarte sigură, stătea bine în curbe, ușor de condus și manevrat.

Nu am avut nicio peripeție, dar când am ajuns la munte chiar ningea, deci nu cred că m-aș fi descurcat fără cauciucurile de iarnă. Așa că mă bucur că am folosit Perpetoo. Site-ul permite chiar și review-uri pentru șofer / proprietar / mașină, deci puteți să aflați mai multe ca să nu aveți emoții. Eu i-am dat 5 stele pentru că totul a fost perfect.