După mica țeapă de care vă spuneam, a trebuit să fac rost rapid de o nouă mașină. Exista alternativa să plecăm cu trenul, dar asta ne limita opțiunile de a vizita, vroiam să mergem și în sătucele mici, la castele și abații, nu doar în marile orașe.
Update (24.04.2019): Divy a fost cumpărat de Getaround.

drivy.com-compressor

Am găsit prima dată cel mai lăudat site francez, Ouicar.fr, dar care era inaccesibil din România. Le-am scris la supot tehnic că vreau o mașină în Franța, deci logic ar fi să pot accesa site-ul. Nu s-a putut. Am căutat apoi alternative la Ouicar, iar cel mai lăudat site era Drivy.

Este un fel de Airbnb al mașinilor, deocamdată doar pentru Franța. Așa cum Airbnb permite închirierea de cazare la particulari, Drivy e cu mașini de la particulari.

Cauți o mașină din apropierea aeroportului, discuți online cu proprietarul, ai un contract și asigurare – pe lângă preț și asigurare, mai plătești doar o garanție, care se ia la final, în ultima zi de vreo 150 de euro. Dacă totul e ok, se returnează. Dacă ai uitat să faci plinul, mașina e murdară sau apare o diferență față de kilometri declarați, plătești o taxă.

Desigur, trebuie să ai mare grijă de mașină, să fie totul ok, curățenie, atenție mare la kilometri. Trebuie să declari aproximativ câți kilometri vei parcurge. Dacă depășești suma, plătești diferența la vreo 10 cenți pe km, 100 de km 10 euro. Nu mi s-a părut foarte mult.

Cu 24 de ore înainte de vacanță am găsit o mașină la Beauvais, am condus prima oară un Renault Captur cu cutie automată, o mașină foarte bună, comod de condus, cu suspensii foarte bune, și-a făcut treaba foarte ok.

Am avut o singură problemă, la alimentarea la benzinărie cu cardul, vă povestesc despre asta într-un alt episod.

Dacă mergeți în Franța în vacanță, puteți încerca închirieri auto la Drivy.com (link afiliat).