Am avut ocazia să văd Asus Expertbook B7 Flip (B7402FEA), un model nou, axat pe business. Este perfect pentru birou și poate fi ales și pentru studenți sau elevi. Modelul aduce multe tehnologii noi, are conxiune 5G integrată, este super-ușor, însă dotat cu foarte multe opțiuni de conectivitate și securitate. Va ajunge în ianuarie în magazinele din România la un preț ponind de la 6.999 lei.

Asus Expertbook B7 Flip

Detalii tehnice Asus Expertbook B7 Flip

Ecran: 14 inch OLED 16:10 1920×1200 / 2560×1600 px
Procesor: Intel Core i5-1155G7 / Core i7-1195G7
GPU: Iris Xe
Memorie: până la 64GB RAM
Stocare: până la 2TB SSD
Dimensiuni: 320 x 234.2 x 18.0 mm
Greutate: 1.43 kg
Baterie: 63 Wh
OS: Windows 10 Pro / Windows 11 Pro
Tehnologii: 5G, WiFi 6, Bluetooth 5.2, 2.5 Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.2
Conectivitate: 2x Thunderbolt 4, 2x USB 3.2 Type-A, HDMI, mini DisplayPort, nano SIM, micro HDMI / LAN, audio 3.5 mm jack, Kensington Lock
Preț: de la 6.999 lei

Impresii despre Asus Expertbook B7 Flip

Laptopul este compact, ușor, bine făcut. Arată excelent, iar atuul principal stă în opțiunile multiple de conectivitate pe care le oferă. Uitați de hub-urile și dock-urile enervante pentru accesorii. Are modem 5G integrat pentru a fi conectat mereu. Dispune de WiFi6 și de Bluetooth 5.2, se poate utiliza cu un creion digital Asus (care nu este inclus).

Vine cu procesoare din generația a 11-a de la Intel, care oferă putere mare, dar și mobilitate extinsă. Nu sunt versiuni low-voltage cum se ofereau pe vremuri. Grafica este însă susținută doar de Intel Iris Xe, noua generație a soluției integrate. Este suficientă pentru steaming, aplicațiile de la birou, materiale tip Office, dar și jocuri de bază care nu necesită multă putere grafică. Tehnologiile actualizate permit accesul mai rapid la aplicații, documente și fișierele stocate pe SSD. Are două sloturi de memorie, astfel că puteți pune la nevoie 64 GB. Stocarea poate fi extinsă până la 2 TB pe SSD NVMe M.2.

Sunt disponibile două variante de ecran de 14 inch. Fie 1920×1200, fie 2560×1600 pixeli. ExpertBook B7 Flip suportă rețelele mobile 5G, oferind viteze mai mari și conexiuni mai sigure pentru munca la distanță. Lățimea de bandă mai mare înseamnă că și activitățile solicitante, precum apelurile de conferință, se pot bucura de o calitate mai mare, cu mai puține intereruperi. În plus, ExpertBook B7 Flip include soluția WiFi6 îmbunătățită cu ASUS WiFi Master Premium pentru cele mai rapide și mai fiabile conexiuni WiFi.

Bateria de 63 Wh ține foarte bine, datorită procesoarelor noi. Sistemul de răcire este avansat, are trei heat-pipe-uri, precum și un ventilator puternic cu 86 de lame. Permite performanțe mai mari fără zgomot suplimentar.

Deși este mic și compact, păstrează toate opțiunile de conectare neceare. Două porturi USB de ultimă generație 3.2 gen 2 Type-A, două porturi USB-C Thunderbolt 4, un USB-C care include micro HDMI și RJ-45, HDMI 2.0, Mini DisplayPort, smart card reader, nano SIM și mufă de căști.

Balamaua specială ErgoLift ridică tastatura pentru o experiență mai bună de scris și răcire mai puternică. Tastatura este completă, cu butoane bine definite și este rezistentă la lichide. Zona TouchPad devine rapid un NumberPad atunci când este nevoie.

Funcția Asus ExpertWidget permite personalizarea combinațiilor dintre tasta Fn și butoanele 1, 2, 3, 4. Aici puteți adăuga cele mai folosite funcții, aplicații, foldere site-uri în funcție de activitatea fiecăruia.

În final, trebuie să vă spun că este un model foarte rezistent. Șasiul este din aliaj de aluminiu și magneziu, combinat cu elemente din aluminiu. Balamalele sunt întărite cu oțel inoxidabil. Rezistă la peste 30.000 de închideri/deschideri. Mufele de conectare sunt întărite cu oțel inoxidabil pentru a nu se deteriora la conexiuni/deconectări succesive de accesorii. Placa de bază este poziționată pe amortizoare din cauciuc pentru a fi protejată la șocuri. Laptopul a obținut standardul militar MIL-STD-810H.

Galerie foto Asus Expertbook B7 Flip