Am fost ieri la o întâlnire cu oficialii Asus România în care au prezentat noile monitoare de gaming din seria ROG și noile monitoare profesionale din seria Designo. Cei de la Asus au focus pe zona de gaming, dar au și monitoare pentru birou foarte bune.

Practic sunt două două monitoare de gaming noi, care se adaugă liniei actuale: ROG Strix XG32VQ și ROG Strix XG35VQ, cu ecrane curbate pentru o experiență bună în jocuri. ROG Strix XG32VQ are diagonala de 32 de inch, în timp ce ROG Strix XG35VQ vine cu diagonala de 35 de inch. Ambele modele folosesc tehnologia Adaptive-Sync (FreeSync) pentru un gameplay fluid, fără întreruperi. Monitoarele includ iluminarea ASUS Aura Sync pentru sincronizarea perfectă cu alte componente și periferice compatibile Aura.

ROG Strix XG32VQ are rata de refresh 144 Hz, un aspect lat de 21:9, care oferă mai mult spațiu de joc față de un monitor WQHD, și o rezoluție UWQHD (3440 x 1440) care crește gradul de realism, oferind texturi clare și detalii impresionante. ROG Strix XG35VQ are o rată de refresh de 100Hz și beneficiază de tehnologia exclusivă ASUS Extreme Low Motion Blur, ce îmbunătățește claritatea obiectelor aflate în mișcare, oferind un gameplay fluid și cu un răspuns mai rapid.

Ambele dispun de funcții Asus exclusive pentru îmbunătățirea experienței de joc, dezvoltate cu ajutorul gamerilor profesioniști. Modelul ROG Strix XG32VQ este disponibil în România la un preț de aproximativ 3.000 lei (inclusiv TVA), iar ROG Strix XG35VQ va intra pe piața locală în luna februarie la un preț de aproximativ 4500 lei (TVA inclusă).

ASUS Designo Curve MX32VQ este un monitor cu diagonala de 31,5″, cu raportul 16:9, rezoluție WQHD (2560 x 1440), fără ramă și cu tehnologie audio dezvoltată în cooperare cu Harman Kardon. Având Halo Lighting Base, Designo Curve MX32VQ permite personalizarea efectelor luminoase, precum și sincronizarea luminilor cu ieșirea audio. Oferă o experiență similară celei de la cinematograf, creând impresia că ecranul este mai mare decât cel al unui monitor plat de aceeași dimensiune.

Având integrat Halo Lighting Base, Designo Curve MX32VQ creează o atmosferă relaxantă cu efecte luminoase încântătoare. Modul Rhythm Sync permite sincronizarea efectelor luminoase cu ieșirea audio, iar controlul intuitiv facilitează ajustarea efectelor luminoase și a volumului difuzoarelor. Este disponibil în România începând din luna ianuarie 2018 la prețul de aproximativ 3.000 de lei (TVA inclus).

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!