Într-un moment în care majoritatea cumpărătorilor caută telefoane mai fiabile și cu autonomie mai mare, Energizer, renumiți pentru bateriile lor, au prezentat recent noi modele smartphone, din care vă prezint câteva mai jos.

Am văzut la standul Avenir Telecom de la la IFA Berlin cel puțin zece modele diferite și îmi place că sunt împărțite pe categorii clare, exact ca bateriile Energizer. Modelele de top preiau brandul Hardcase, cele axate pe autonomie sunt Power Max, iar modelele accesibile sunt Energy Plus.

Mie personal mi-au plăcut foarte mult Hardcase H550S, model rezistent și elegant, dar și cu o baterie de mare capacitate, dar și Power Max P600S, care este axat pe autonomie mare, cu un design excelent. Evident, există și modelele mid-rante, precum Hardcase E520 LTE sau în celălalt caz Power Max P550S. În zona entry există Energy S550, produse „best value”, apoi o gamă întreagă de telefoane mobile clasice, cu butoane, plus un model cu butoane și sistem de operare Android.

Un best-seller va fi Energizer Energy S500E, un model mid-range, care îmbină puterea de procesare cu autonomia și rezistența. Dispune de un ecran de 5 inch acoperit cu sticlă rezistentă și cu carcasă dură pe spate, procesorul este quad-core la 1.3GHz, are stocare internă de 32GB, suportă carduri de memorie de pînă la 64GB, dual-SIM, cu cameră foto pe spate de 5 megapixeli și frontala de 2 megapixeli. Bateria de 2.000 mAh este suficientă pentru această confirgurație.

Energy S500E va fi disponibil cu abonament exclusiv la Internity, partener Telekom Romania, cu un preț de doar 19 lei la planul tarifar Mobil 9 ( de 9 eur/lună), care oferă un trafic de 6 GB NET 4G în rețeaua Telekom Romania. Și alte beneficii.

Cred că este esențial în ziua de azi să nu stai cu frica că vei scăpa telefonul pe jos, să ai baterie pentru mai mult de câteva ore și să poți să îți faci treaba liniștit. Este adevărat, telefonul nu trebuie să fie o cărămidă greu de manevrat. Dar Energizer au evoluat mult și abia aștept ca modelele noi să ajungă după lansarea de la IFA Berlin în magazinele din România. Vă anunț eu.

Hardcase H550S are display de 5.5 inch Full HD, acoperit cu Gorilla Glass și rezistent la apă (IP68), cu sticlă curbată 2.5D, rezistă la căderi, la praf, are doar 11 milimetri grosime și o baterie de 4.000 mAh. Procesorul este octa-core (Mediatek MT6750), cu 3GB de RAM și 32GB de stocare internă plus slot de carduri microSD. Este dual-SIM, vine cu Android 7.0 și poate fi operat cu mănuși de șantier și rezistă în condiții dure de lucru. Prețul ar fi pe la 400 de euro, depinde de ce taxe mai sunt la noi. Vine în octombrie-noiembrie și abia aștept să-l testez.

Este un telefon cu care orice utilizator obișnuit se descurcă în activitățile de zi cu zi, în plus nu stai cu frica că îl scapi pe jos, nu trebuie să mai cumperi alte huse sau folii de protecție. Cel de-al doilea este mai axat pe autonomie, dar are un design spectaculos și cred că va fi apreciat de cei care caută un telefon premium.

Power Max P600S este un smartphone de top, cu ecran mare, baterie mare, dar și rezistent în același timp. Adptă design-ul momentului, cu ecran cu margini subțiri, diagonala este de 5.9 inch, Full HD, cu format 18:9. Arată foarte bine și stă plăcut în mână. Procesorul octa-core este Mediatek Helio P25, are 3GB de RAM și 32GB de stocare, Android 7.0, baterie de 4.500 mAh. Camera de pe spate este duală, cu senzori de 13 megapixeli și 5 megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli. Un preț similar de circa 400 de euro, mi se pare chiar ok. Este telefonul perfect pentru cei care nu caută un telefon rezistent, ci unul care să arate bine.

Ambele au și versiuni mai accesibile, la seria Hardcase vorbim despre Energy E520 LTE, cu ecran de 5.2 inch, rezistent la apă și praf (IP68), 2GB de RAM și 16GB de stocare, procesor quad-core, bateria este de 4.000 mAh. La seria a doua avem un Power Max P550S, cu ecran de 5.5 inch și baterie de 5.000 mAh. Sunt convins că este extrem de accesibil.

Telefoanele din seria Energy Plus vin la pachet cu o folie de protecție rezitentă la șocuri, dar și o carcasă pentru spatele telefonului. Cum vă spuneam, Energizer au și o serie de accesorii mobile extrem de căutate. Am văzut la standul Avenir Telecom și modelele de telefoane mobile clasice, cu butoane, inclusiv un model pentru vârstnici.

Vedeți în galeria de mai jos aproximativ cum arată telefoanele și să-mi spuneți care v-a plăcut mai mult.