Am pus niște anunțuri pe OLX, unul din ele cu camera Sony, imediat am început să primesc mesaje de tipul celor de mai jos. Știu că românii nu sunt campioni la limba română, dar totuși parcă prea sună a Google Translate. Apoi au venit mesajele direct în engleză.

anunturi-online-teapa

Mi s-a părut bizar de la primul mesaj, am ignorat discuția. Apoi, după încă trei-patru mesaje, am căutat pe Google și-am găsit la Andrei o poveste similară. Deci practica asta este de fapt de foarte mulți ani. Oamenii caută utilizatori creduli, care se reped să creadă poveștile lor. Trimit un mail fals, care pare a veni de la Paypal, prin care se spune că așteaptă doar numărul expediției pentru a elibera banii. Oamenii expediază produsul și apoi așteaptă banii în cont.

Însă Paypal nu lucrează așa. În Paypal fie au intrat bani, fie nu. Un utilizator care trimite bani poate fi sigur că Paypal îi returnează în caz că a luat țeapă. Deci, puteți face o expediție doar după ce se văd banii în Paypal. Înainte, sub nicio formă.

Nu există faza aia că se rețin banii și după ce dai numărul de colet se deblochează.

La fel, nu există nici faza aia că trebuie să trimiți bani cuiva ca să ridici premiul de milioane de euro. Sunt doar țepe.