Cei de la Fundația Telekom și Rorec (Patrula de Reciclare) au lansat astăzi o aplicație gratuită pentru colectarea deșeurilor electronice. Este disponibilă în Google Play pentru telefoanele și tabletele Android, iar autentificarea se face cu Facebook sau Google+.

 

aplicatie-gratuita-reciclare

Aplicația gratuită DEEECollect facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Prin intermediul acestei acţiuni se trage, totodată, şi un semnal de alarmă privind sfera educației de mediu în România, care are nevoie de susţinere pentru a avea ecou la nivel naţional.

Cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect utilizatorul poate afla care este cel mai apropiat punct de colectare şi unde poate depozita deșeuri electrice de orice natură. De asemenea, acesta are la dispoziție o hartă interactivă care îi arată punctele de colectare în funcție de locul în care se află și de tipul de deșeu pe care dorește să-l predea.
Cu ajutorul aplicației, cei care dețin deșeuri electrice mari și grele pot chema serviciul local de colectare, ca să le preia (gratuit) de acasă sau de la locul de muncă.

De asemenea, DEEECollect oferă posibilitatea semnalării prezenței deșeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, iar utilizatorii aplicaţiei beneficiază de aceste opțiuni, oriunde s-ar afla în țară.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!