Am urmărit live lansarea Apple am redat mai jos toate noutățile. Au lansat doar Apple Watch și iPad în seara asta. Am spus că există multe voci care anticipau asta. Mulți au luat țeapă cu lansarea iPhone. Vedeta este iPad Air 4. Apple A14 a fost lansat cu iPad Air. iOS 14 este lansat miercuri oficial.

Lansarea Apple Watch 6

Tim Cook a povestit că este mare fan al Apple Watch, care îl ajută pe parcursul întregii zile. Povestește experiențe ale utilizatorilor Apple Watch care au fost salvați de ceasul smart. Dacă nu ajungeau la urgențe ar fi putut muri. Alți utilizatori sunt ajutați de funcțiile speciale. De exemplu, pentru nevăzători citește toate mesajele. Mai multe povești despre cei care au diabet și trebuie să-și controleze glicemia.

Ceasul Apple recunoaște când te speli pe mâini și te încurajează să continui peste 20 de secunde. De asemenea, are senzorul de oxigenare a sângelui care te poate ajuta să afli dacă ai luat covid.

apple Watch series 6

Apple Watch Series 6 a fost lansat oficial astăzi. Are un nou senzor special, iar aplicația specială detectează nivelul de oxigenare al sângelui în câteva secunde. Poate înregitra nivelul automat și te avertizează automat când scade.

Procesorul a fost inspirat de Apple A13 Bionic, dar a fost micșorat special pentru Apple Watch Series 6, este dual-core. Watch OS 7 are personalizări mai multiple decât generația anterioară. Astfel că fețele de ceas pot fi schimbate în funcție de interesele tale personale. Au lansat în seara asta o brățară de silicon elastică, de diferite mărimi și culori, pentru cei care preferă sportul mai mult decât cureaua de ceas clasică.

Apple Watch 6 poate fi setat în modul Family, cu eSIM, astfel nu mai au nevoie de iPhone. Ceasul are contul propriu de Apple și toate sunt conectate cu telefonul părintelui. Pot comunica, ai locația și așa mai departe. School Time permite controlul partenal, există și multe alte setări disponibile.

Apple Watch SE este versiunea ieftină a ceasurilor Apple. Oferă o parte dintre funcțiile noului telefon, dar cu un procesor mai economic, fără senzorul de oxigenare a sângelui. Are un preț de 279 dolari sau 12 dolari pe lună în 24 de rate.

Apple Watch Series 6 rămâne la 399 dolari. Apple Watch Series 3 continuă la 199 dolari. Adaptorul USB pentru ceas nu va mai fi inclus în pachet. Livrarea ceasurilor va fi de vinerea asta, acum doar precomenzi.

Apple Fitness+ este un nou serviciu special pentru Watch. Toate datele de pe ceasul smart poți să alegi video favorit cu excerciții fitness, cestul trece automat pe modul respectiv (alergat, ciclism, yoga, dans și altele) iar în timp de faci sport vezi datele de pe ceas direct pe un televizor (sau pe tabletă). Astfel, faci antrenament și vezi și rezultatele imediat. La final aduce un sumar al activităților. Au un studfio dedicat Fitness+ și se creează antrenamente noi și combinații în fiecare săptămână. Dacă ai abonament Apple Music poți da play la lista favorită direct din aplicația de Fitness. Abonamentul este 9.99$ pe lună sau 79.99 dolari pe an. Cei care cumpără noul ceas primesc abonament gratuit timp de trei luni.


Au lansat noile abonamente Apple One și Apple Premier care combină diverse servicii la prețuri lunare mai bune.

Noul Apple iPad 8 și iPad Air 4

Sunt zece ani de la lansarea iPad și s-au vândut 500 de milioane de tablete pînă acum. Noul iPad generația șapte are procesorul Apple A12 Bionic. Conform Apple, acestă tabletă are un procesor de două ori mai puternic decât “cel mai bine vândut laptop Windows”. Eu mă îndoiesc, posibil să se refere la Surface, dar nici ăla nu e așa slab și sigur nu este bine vândut. Dar mă rog. Ei zic că este de trei ori mai rapid decât cea mai tare tabletă Android. Sau de șase ori mai puternic decât Chromebook al Google. Apple Pencil este de asemenea un creion digital “care nu are competitor”, spun oficialii companiei.

iPad OS14 are diverse îmbunătățiri pe grafică. Prețul este 399 dolari și pentru cei din domeniul educației este 329 dolari. Livrarea este tot de vineri.

iPad Air 4 este și el lansat oficial.

Integrează Touch ID în buton lateral pentru a permite “un ecran fără margini”. Are noul procesor Apple A14 super puternic.

iPad Air 4 are conector USB Type-C. Cameră selfie de 7 megapixeli cu filmare FHD. Pe spate are cameră de 12 megapixeli. Ecranul este 10.9 inch, Retina Display.
Prețul iPad Air este 599 dolari. Va fi disponibil de luna viitoare.

Ce scriam înainte de eveniment

iPhone 12 ar putea fi  lansat astăzi, dar sunt și voci care spun că nu va fi. Astăzi de la ora 20-00 are loc evenimentul online Apple la care vor fi lansate cel puțin noul Apple Watch Series 6 și un nou model de iPad. Am să urmăresc și actualizez live aici. La ora asta se pare că nu va fi lansat iPhone 12, dar unii continuă să spună că va fi. Ne lămurim diseară.

Unul dintre cei mai reputați analiști Apple, Ming-Chi Kuo, pariază pe lansarea iPhone 12. Dar Bloomberg scrie că iPhone 12 nu va fi prezentat.

Deja știm în mre noul design, detalii tehnice și prețul iPhone 12. De asemenea, a circulat un zvon că va fi lansarea pe 28 septembrie.

La ora actuală pot doar să vă spun că am primit o invitație de la unul dintre partenerii oficiali Apple, care menționează clar lansarea unui nou iPhone. Deși acești parteneri nu ar trebui să aibă mai multe informații decât massmedia, la ora actuală tind să cred că va fi lansate noi modele iPhone 12. Este mai plauzibil să cred acum că vor prezenta modelele mai ieftine, iar iPhone 12 Pro și Pro Max vor rămâne pentru luna octombrie.

Alte informații înainte de lansare

Pare că vor fi patru modele iPhone 12 anul acesta. Toate modelele apar ca fiind 5G, iar modelul de bază va avea ecran OLED Retina de 5.4 inch, iPhone 12 Max va avea de 6.1 inch, modelul iPhone 12 Pro tot de 6.1, iar versiunea de top, iPhone 12 Pro Max de 6.7 inch. Au renunțat la ecrane cu rate de refresh mari (120Hz), sunt ecrane standard (60Hz). Apple se întoarce la design-ul cu margini drepte ale modelelor iPhone 4 și 5. Noile telefoane vor fi mai puțin rotunjite decât modelele din prezent și ultimii câțiva ani (de la iPhone 6 la 11), însă anumite elemente de design vor rămâne. De exemplu, camera foto, încadrată într-un pătrat cu colțuri rotunjite va fi similară cu cea de pe modelele din gama iPhone 11.

Procesoarele noi Apple A14 este anunțat ca fiind primul pe 5 nanometri, va avea performanțe mari și un consum de energie redus. Telefoanele vor avea mai mult RAM și stocare internă, iar camerele foto sunt actualizate. Nu avem însă detalii tehnice pentru camere încă.

Ne vedem la 20-00 pentru a urmări evenimentul Apple.