iPhone 12 va întârzia un pic față de momentul tradițional de lansare, dar nu mai mult de câteva săptămâni. Noi detalii privind iPhone 12 și variantele sale iPhone 12 Pro și Pro Max au fost făcute publice, pe surse, evident. Lansarea iPhone 12 pare să fie tot pe 10 septembrie ar fi pe 1 octombrie, cu disponibilitate în magazine din 13 sau 14 octombrie. Știam deja alte detalii iPhone 12 Pro, precum și informații clare despre cele patru variante iPhone din 2020.

Lansarea iPhone 12

Evenimentul de lansare iPhone 12 fusese anunțat inițial pentru septembrie. De la lansarea iPhone 5, Apple a ales luna septembrie, mai exat prima sau a doua săptămână pentru evenimentele oficiale iPhone, cu excepția iPhone SE. Este perfect așa, ajunge la timp și face recorduri de vânzări în perioada sărbătorilor de iarnă. Anul acesta Apple a recidivat cu iPhone SE2, dar lansarea nu a fost în martie, ci în aprilie. Cele mai recente zvonuri spun că Apple filmează deja evenimentul keynote de prezentare iPhone, iar unii influenceri ar fi văzut fragmente din el. Totuși, acest eveniment online ar uma să fie transmis pe 1 octombrie, iar telefoanele vor fi livrate din 13 sau 14 octombrie, dacă informațiile sunt corecte. Update: se pare că totuși Apple va păstra calendarul cu 10 septembrie, conform CNet (link mai sus).

Un alt zvon recent spune că se va lansa inițial iPhone 12 și iPhone 12 Max, iar modelele i12 Pro și Pro Max vor fi amânate pentru luna noiembrie. Evident, nu știm dacă acest lucru este adevărat sau nu. Nu există nimic clar, anunțat oficial, la ora actuală.

iPhone 12 – detalii tehnice

Toate modelele apar ca fiind 5G, iar telefonul de bază va avea ecran OLED Retina de 5.4 inch, iPhone 12 Max va avea de 6.1 inch, modelul iPhone 12 Pro tot de 6.1, iar versiunea de top, iPhone 12 Pro Max de 6.7 inch. Au renunțat la ecrane cu rate de refresh mari, sunt ecrane standard (60Hz). Apple se întoarce la design-ul cu margini drepte ale modelelor iPhone 4 și 5. Noile telefoane vor fi mai puțin rotunjite decât modelele din prezent și ultimii câțiva ani (de la iPhone 6 la 11), însă anumite elemente de design vor rămâne. De exemplu, camera foto, încadrată într-un pătrat cu colțuri rotunjite va fi similară cu cea de pe modelele din gama iPhone 11. Apoi, poziționarea butoanelor de volum și Power va fi similară.

ads

Procesoarele noi Apple A14 este anunțat ca fiind primul pe 5 nanometri, va avea performanțe mari și un consum de energie redus. Telefoanele vor avea mai mult RAM și stocare internă, iar camerele foto sunt actualizate. Nu avem însă detalii tehnice pentru camere încă.

iPhone 12 preț

Apple nu va crește prețurile iPhone anul acesta. Iar, o decizie logică în contextul crizei economice cauzate de pandemia Covid-19. Spre comparație, principalii rivali au crescut masiv prețurile, Samsung a dus S20 Ultra la 1.400 de euro, iar Huawei are P40 Pro+ la un preț similar. Iar Apple tocmai a lansat și noul iPhone SE 2020 care se va vinde foarte bine.

Modelul de bază iPhone 12 va costa la lansare 649 dolari și este dotat cu procesorul de top și tehnologie 5G, mi se pare un best-buy pentru oricine vrea telefon compact. Noul iPhone 12 Max va costa 749 dolari, e pentru cei care apreciază ecranul mai mare. i12 Pro va avea un preț de 999 dolari, iar versiunea de top începe de la 1.099 dolari.

Accesorii iPhone 12

Compania rusească „Caviar” care produce cele mai scumpe huse iPhone pregăteşte o variantă specială dedicată noului telefon Apple care va fi lansat în curând. Se numeşte iPhone 12 „Musk Be On Mars” şi este un device pentru pretenţioşi. Pentru o rachetă SpaceX pe spate şi semnătura lui Musk, o să scoţi din buzunar 6.000$, un preţ destul de mare faţă de varianta standard a lui iPhone 12, care va costa cca 1.500.

Surse: BGR & Go4IT