Tocmai când toată lumea se întreba ce se  întâmplă cu evenimentul Apple pentru lansarea iPhone 12 a apărut un prim teaser pe Twitter. Este vorba de un hashtag special, #AppleEvent împreună cu logo-ul Apple ablastru.
Update: Apple a confirmat oficial un eveniment pe 15 septembrie, dar deocamdată doar despre iPad și Apple Watch.

Zvonuri despre lansarea iPhone 12

Conform codului sursă pe care îl puteți vedea și voi mai sus acest hashtag este disponibil de pe 8 până pe 28 septembrie. Acest lucru i-a făcut pe mulți să creadă că evenimentul de lansare oficial va fi chiar pe 28 septembrie. Albastru ar fi de fapt noua nuanță pe care vor lansa iPhone și un ceas Apple Watch. Acest cod arată și denumirea AppleEvent2020, deci trebuie să fie cel de lansare pe care îl așteaptă toți fanii Apple.

Evident, lansarea acestui hashtag l-a dus rapid în zona de trending și discuțiile s-au încins. După părerea mea și fără să am acces la vreo informație oficială, cred că este o campanie de teasing, să vadă ce discută lumea și cât interes este.

Oamenii mai speculează că lansarea ar putea fi înainte de 28 septembrie, dar cu disponibilitatea produselor din data de 28. Dar sunt numai zvonuri și nimic concret. Iar acesta ar fi iPhone 12 pe culoare blue, dar pare altă nuanță decât cea folosită în hashtag. Deci nu cred că e real.

Așteptări privind lansarea iPhone 12

Conform AppleInsider, lansarea care ar fi trebuit să fie pe 10 septembrie este doar puțin întârziată. Tot pe surse ieșise la iveală un stream Apple setat pentru 10 septembrie, dar deocamdată compania americană nu a trimis nicio invitație la vreun eveniment online. Probabil lansarea va fi tot online din cauza pandemiei. Însă fiind un steam, ei pot trimite invitația cu o oră înainte și tot vor avea audiență maximă. Cu alte cuvite, poate fi oricând, chiar și pe 10.

Publicația spune că au mai existat cazuri de companii care au plătit pentru hashtag-uri custom pe care clienții să discute. Eu personal nu am auzit pînă acum. Ulterior am citit că și Disney și alții au creat hashtag-uri promovate însoțite de emoji-uri. E adevărat, la noi Twitter nu este foarte utilizat și probabil de aceea n-au fost vizibile aceste campanii.

Se spune că anul ăsta vor fi patru modele iPhone 12, cel simplu și iPhone 12 Max, modele de bază, apoi i12 Pro și Pro Max. Unii zic că se lansează toate odată, alții că modelele Pro vor fi amânate pentru luna noiembrie. Evident, nu știm dacă acest lucru este adevărat sau nu.

Toate modelele iPhone 12 apar ca fiind 5G, iar telefonul de bază va avea ecran OLED Retina de 5.4 inch, iPhone 12 Max va avea de 6.1 inch, modelul iPhone 12 Pro tot de 6.1, iar versiunea de top, iPhone 12 Pro Max de 6.7 inch. Au renunțat la ecrane cu rate de refresh mari, sunt ecrane standard (60Hz). Apple se întoarce la design-ul cu margini drepte ale modelelor iPhone 4 și 5.