Asus Padfone este surprinzător nu prin conceptul în sine – un Transformer combinat cu un terminal smartphone cu Android, ci pentru că Asus a reușit să facă unul din cele mai bune terminale smartphone de pe piață – cel puțin la același nivel cu rivalii coreeni sau japonezi. Tableta și tastatura sunt aceleași din proiectul primului Transformer, design identic și detalii tehnice similare, deci simt că va avea parte rapid de un update mai slim. De-aia zic, este un proiect de urmărit.

Click pe imagine pentru mărire.

Asus Padfone
Asus Padfone

Asus Padfone

Asus PadFone are un display Super AMOLED qHD cu diagonală 4.3 inci, procesor Qualcomm Snapdragon S4, dual-core la 1,5 GHz și accelerator grafic Adreno 225, plus o cameră foto cu senzor de 8 megapixeli, cu procesor de imagine Fuji. Vestea cu adevărat bună este că vine din prima cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ecranul e protejat la zgârieturi cu tehnologie Corning Gorilla. Telefonul e foarte subțire și are o baterie de 1500 mAh. Dar asta nu e o problemă.

Asus Padfone - tableta
Asus Padfone - tableta

Click pe poză pentru mărire…

Telfonul se conectează rapid la tabletă, care nu mai funcționează singură, la fel ca la Transformer, ci are nevoie de telefon – este doar un hardware compatibil. Dar are în interior o baterie de 6.600 mAh. Tableta are un ecran full touch cu diagonala 10,1 inchi, de asemenea protejat cu Gorilla Glass. Include cameră foto de 8 megapixeli pe spate și una de 1,3 megapixeli pentru videoconferințe.

Asus Padfone notebook
Asus Padfone notebook

La toată nebunia se adaugă și tasatura Qwerty pe principiul Transformer, iar din telefon, tabletă și tastatură iese un laptop adevărat. Mă rog, concurează mai mult cu un netbook, dar în mod clar este mai puternic.

Concluzii

Terminalul smartphone mi se pare foarte bun. Iar cum bateria telefonului este mereu amenițată, este ideal să ai o astfel de tabletă în care să îl și reîncarci. Iar dacă ești pe drum și primești un mail important și ai neapărată nevoie de tastatură pentru a lucra rapid pe el, varianta tip laptop este foarte bună. Este o unealtă de viitor pentru orice profesionist mobil. Aș fi văzut pe el un quad-core și încă nu-mi este clar dacă tastatura are bateria ei, ar trebui să aibă dacă este fix modelul Transformer.

Galerie foto

[nggallery id=311]

Padfone video