Asus VivoWatch SP este noul ceas inteligent lansat de compania taiwaneză la IFA Berlin 2019. Am avut ocazia să îl văd și să îl testez un pic înaintea evenimentului. Am să adaug detalii despre el pe măsură ce le aflu. Este cea de-a doua ediție a ceasului smart VivoWatch de anul trecut.

Asus VivoWatch SP

Deocamdată nu avem un preț Asus VivoWatch SP, dar cum aflu ceva concret pe tema asta am să vă anunț. Ceasul smart de la Asus a fost primul care avea senzor EKG și PPG pentru detectarea bătăilor inimii și o mulțime de informații concrete despre starea de sănătate, bătăile inimii, tensiune, nivel de stres, oxigenarea sângelui. Sunt utile atât pentru sportivi, cât și pentru cei care suferă de diverse afecțiuni legate de inimă sau circulație.

Greg Lai, product manager VivoWatch, ne-a prezentat noutățile aduse de noul model. Au lucrat împreună cu specialiștii din domeniul sănătății, atât medici, cât și cercetători de la Universitatea Națională din Taiwan. Au luat și feedback de la prima serie de utilizatori, așa că noua generație este îmbunătățită la toate capitolele.

Asus VivoWatch SP include ambii senzori (EKG și PPG) pentru a avea informații cât mai corecte, apropiate de nivelul dispozitivelor medicale. Totul într-un corp mai compact, ușor și cu o autonomie mai mare. Calculează acum și nivelul de stress, calitatea somnului și multe asemenea. Toate datele sunt analizate de o aplicație beneficiind de procesare AI.

Asus VivoWatch SP include și o tehnologie nouă de măsurare a pulsului, care poate detecta anumite anomalii ale bătăii inimii. FLuxul de oxigen este foarte important și lipsa oxigenării sângelui în timpul somnului poate da afecțiuni foarte grave în timp dacă nu este detectată la timp. Noul ceas include patru noi tipuri de testare a funcțiilor neurologice, fiecare stare poate detecta anumite stări sau posibile afecțiuni. Are de asemenea în plus un sistem care combină informațiile de la altimetru privind înălțimea la care te afli și reacția corpului, ca să eviți momentele în care îți poate fi rău din cauza altitudinii.

Ceasul Asus are de asemenea navigație GPS și înregistrează exact traseele și diferențele de înălțime, poate să fie folosit pentru antrenamente unde vă poate spune dacă puteți accelera sau este timpul să luați o pauză în funcție de starea sănătății. Este de asemenea și accesoriu pentru telefon, preia mesaje și apeluri.

Vivowatch SP are încă o tehnologie exclusivă: Asus Health AI, soluția inteligentă pentru analiza datelor. Aplicația HealthConnect, dezvoltată în colaborare cu medici și cercetători, analizează datele săptămână după săptămână și poate stabili ce este de făcut pentru a îmbunătăți starea de sănătate.

Ceasul Asus oferă o autonomie de 14 zile, una dintre cele mai mari din industria smartwatch. Toate componentele au fost alese astfel încât să consume cât mai puțină energie.

VivoWatch SP este rezistent la apă și la praf, deci puteți folosi ceasul la înot sau pe plajă. În cazul înnotului rezistă până la o adâncime de 50 de metri (5 ATM). Cureaua ceasului smart este universală, se poate schimba la orice ceasornicar.

Prețul Asus Vivowatch SP nu a fost anunțat.

Galerie foto Asus VivoWatch SP