Un nou tip de țeapă, phishing în limba română, scris aproape corect. Oamenii promit împrumuturi și probabil că solicită o taxă de înscriere înainte. Pînă acum circulau mai mult mesaje care promiteau milioane de euro sau câștiguri la loto online, acum s-a schimbat un pic situația.

Clipboard01

Vă scriu despre asta pentru că au fost mai multe mesaje simultan. Cine știe, poate unii cred că tipii dau împrumuturi pe bune și, cum este sezonul cadourilor, speră la ceva bani în plus. Ei bine, nu. Fiți siguri că sunt țepari în spate și că cer între 50 și 500 de euro pe post de “taxe de procesare”.

Orice tip de site, magazin online, furnizor de servicii și împrumuturi care cere achitarea unei taxe înainte este , mai mult ca sigur, o țeapă.

Ca majoritatea emailurilor nesolicitate. Chiar dacă aparent este o ofertă interesantă, dacă nu ai solicitat-o tu, atunci ascunde ceva. Cineva, undeva, face un profit pe spinarea ta. Asta așa, ca avertisment general. Printre picături mai sunt și chestii utile 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!