Mercedes-Benz Clasa A – mașina pe care eu am testat-o în Slovenia, ajunge și în România din 15 septembrie, la un preț de la 19.900 de euro (+TVA). Între timp eu am testat și clasa C, revin cu o poveste pe tema asta. Clasa A a evoluat în bine, are un design mai agresiv, motoare puternice și eficiente, iar calitatea interiorului e foarte bună.

Mercedes-Benz Clasa A
Mercedes-Benz Clasa A

Varianta de bază este un A180 BlueEfficiency, care e și economic pe deasupra. Eu aș recomanda un A220 ca să simți plăcerea de a conduce. Plus o echipare comfort. Sigur, cea perfectă este AMG, dacă aveți buget pentru asta.

Sunt trei linii de echipare, “Urban”, “Style”, “AMG Sport”, precum şi a trei pachete de design: “Night”, “Exclusive” şi “AMG Exclusive”. Pe lista cu dotări opţionale se găsesc dotări preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare. Motoarele sunt Euro 6, standard care va deveni obligatoriu abia în 2015.

Mercedes-Benz Clasa A este lansat în România printr-o serie de evenimente speciale în cadrul Roadshow-ului “Pulsul unei noi generaţii”, între 15 septembrie-16 octombrie 2012. Mercedes-Benz România a pregătit un program de lansări locale în cinci oraşe principale (Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti şi Constanţa).

ads

În fiecare oraș menționat, între orele 10:00 – 19:00, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor un program complet: sesiuni de test-drive, prezentări de produs, consultanţă tehnică din partea reprezentanţilor de la centrele autorizate Mercedes-Benz, dar şi acţiuni de divertisment (sesiuni foto inedite, artă graffiti, loc de joacă pentru copii).

înscrierea se face pe site-ul www.mercedes-benz.ro/NoulA sau direct la standul Mercedes-Benz amplasat în aceste orașe.