Dacia Manifesto a primit titlul de Concept Car Design of The Year acordat de publicația specializată Car Design Review. Premiul este dat doar pe baza voturilor specialiștilor din industrie.

Concept Car Design of The Year

Dacia Manifesto a fost desemnat „Concept Car Design of the Year” în cadrul evenimentului anual Car Design Review , distincția fiind acordată exclusiv pe baza opiniilor profesioniștilor în design auto. Aflat la cea de-a zecea ediție, Car Design Review celebrează cele mai bune mașini de concept și de producție ale anului. Acesta este compilat de Car Design News, un site web popular care este principala sursă de informații, sfaturi și informații pentru designerii de mașini din întreaga lume.

Dezvăluit anul trecut, interesantul concept Manifesto reafirmă și întruchipează valorile pe care le reprezintă Dacia. Este esențial, dar cool, robust, construit pentru exterior și este eficient din punct de vedere economic și ecologic. Deși încă un concept, Dacia Manifesto este un laborator viu pentru idei, cu unele dintre caracteristicile sale de pionierat deja văzute pe mașinile de serie ale Dacia. Se remarcă și la Duster 3.

Despre premiul obținut de Dacia, James McLachlan, editorul Car Design News, a declarat: „În cei zece ani de aceste premii, Dacia nu a mai fost niciodată un candidat la nicio categorie de mașini, așa că a câștiga premiul Concept Car Design of the Year de anul acesta este un realizare incredibilă și arată cât de departe a ajuns departamentul său de design”.

David Durand, Dacia Design Director, a declarat: „Dacia Manifesto este mult mai mult decât un simplu concept car. Este un laborator de idei care ne alimentează creativitatea pentru modelele Dacia ale viitorului. Ea ilustrează pilonii mărcii noastre, fiind esențial, cool, robust și eco-inteligent. Suntem foarte mândri să vedem că conceptul nostru, care întruchipează marca, este recunoscut, mai ales că rezultatele au fost determinate de comentariile și voturile unora dintre cei mai respectați designeri din industria noastră”.