Închiderea centralizată a mașinii nu funcționează uneori (telecomanda nu mai încuie mașina).  Românii, inventivi, spun că hoții fac asta pentru a-ți goli interiorul mașinii, dacă nu ești atent. Așa credeau și bogații din Hollywood. Dar se pare că nu-i așa, un post de radio pirat e vinovat pentru blocarea telecomenzii mașinii. Ancheta e oficială. Probabil e la fel ca la orice echipament wireless, atunci când interferează alte semnale pe frecvența sa de funcționare.

inchidere centralizata masina

Mie mi s-a întâmplat asta de câteva ori în București. În anumite zone, telecomanda refuză să închidă ușile orice ai face. O dată am lăsat-o decuiată și m-am prins abia când m-am întors, dar nu, nu erau nici ciudați în parcare, nu a dispărut nimic din mașină. De-aia tind să cred că faza cu bruiajul este mai degrabă involuntară. Dar pe de altă parte, probabil este fezabil și un dispozitiv portabil care să facă asta, doar să știi frecvențele foarte bine.

Cei din US erau convinși că radioul poliției este de vină, au făcut plângere. Dar acheta a demonstrat că era un post de radio pirat care opera pe o frecvență apropiată de sistemele de închidere.

Cei din service-urile auto au raportat zeci de cazuri, plus că nu găseau soluția… Încuietoarea funcționa perfect la orice test.