Am condus în Siemens Race un Renault Fluence și un Scenic și pot să vă scriu câteva impresii după o săptămână de condus. Scenic mi-a plăcut foarte mult, dar era normal, eu având o mașină din aceeași clasă. Fluence mi s-a părut foarte echilibrată, chiar o alegere bună din toate punctele de vedere. Nu este o limuzină, dar nici nu te simți ca în mașinile mai ieftine, are clasă și e foarte fiabilă. Scenic chiar a fost de nota 10, dar este o mașină de familie, mai scumpă. 

Renault Fluence
Renault Fluence

Am condus o versiune Fluence 1.5 dci, diesel, nu sunt ferm convins de dotări dar cred că era Techno pentru că avea toate tehnologiile din lume – GPS TomTom cu ecran mare și telecomandă de control, handsfree cu Bluetooth și poți rula muzica de pe telefon – sistem de sunet foarte ok. Consumul a fost foarte decent, am făcut cam 500 de kilometri cu jumătate de rezervor, chiar dacă n-am urmărit foarte exact. Ar veni vreo 6 litri la suta de kilometri. Scenic-ul avea o medie de 6.6 litri la 100km.

Trebuie să notez suspensiile, mult mai bune ca la Opel, motorul silențios, faptul că nu scârția nimic prin mașină. Scanul a fost comod și ușor de reglat, singura problemă fiind că loveam cu genunchiul drept de panoul central de comandă, chestie nu tocmai ok. Mult mai mult spațiu la Scenic și o poziție mult mai bună pentru șofer, scaun mai comod.

Am admirat de la distanță Renault Megane Olympic, care este la ofertă acum. Cred că este o mașină foarte ok și are un preț accesibil. Arată chiar bine.

 

Galerie foto

 

[nggallery id=369]