UPDATE (10 mai 2021): se pare că Teslounge nu acționau pe bune, ci au încercat să revândă mașinile cumva ilegal. Se pare că Tesla nu le va livra mașinile promise. Nu e clar ce se întâmplă cu banii celor care au plătit avansu.

Nu am alte detalii la ora actuală, încerc să aflu mai multe.

Primul showroom Tesla în București este realizat de Teslounge Bucharest. O investiție independentă, dar este primul dealer pentru mașini Tesla în România care oferă și finanțare.

Showroom Tesla București Teslounge

Teslounge Bucharest a anunțat azi oficial deschiderea primul showroom independent din România dedicat mașinilor Tesla. Are o suprafață de peste 250 de metri pătrați și este cel mai mare din Sud-Estul Europei. Mai mult, din luna martie, modelul Tesla Y va fi disponibil în premieră în România.

Începând cu luna februarie, clienții din România pot descoperi cele mai populare mașini electrice din lume la showroom-ul Teslounge din București, situat pe strada Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8, sector 2. Acesta va fi deschis pentru public din data de 22 februarie.Teslounge finanțează achiziția de mașini Tesla

Teslounge Bucharest aduce pe piața din România opțiunea de a oferi celor interesați de achiziția modelelor Tesla servicii complete de finanțare. Compania oferă suport financiar și de leasing în condiții avantajoase. Astfel, împreună cu lideri din sectorul finanțărilor auto și al asigurărilor, compania oferă produse gândite special pentru achiziționarea acestor mașini. Investiția este realizată cu aportul exclusiv al Teslounge Rent & Lease.

Pentru 2021, Teslounge Bucharest estimează că va finanța achiziția a cel puțin 300 de autovehicule marca Tesla în România. În sprijinul celor interesați și în contextul acordării subvenției oferite de statul român pentru achiziția autovehiculelor electrice, Teslounge Rent & Lease este singura companie validată în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, RABLA PLUS.

În cazul automobilelor electrice, în 2020 au fost înmatriculate peste 2.800 de unități în România. Dintre acestea, peste 50 de autovehicule au fost marca Tesla. Un factor important în creșterea adopției este ecotichetul oferit de statul român, în cuantum de 45.000 lei, sumă record în Europa, care se poate cumula cu prima de casare și bonusurile aferente, în valoare de 10.000 lei. Astfel, clienții pot beneficia de o subvenție totală de 55.000 lei.

Prin prezența în București, Teslounge le este alături clienților în toate etapele procesului de achiziție, pornind de la informații despre dotări până la suportul pentru programul RABLA și operațiunile de service. Singurul service autorizat Tesla din Uniunea Europeană este în Viena, iar clienții sunt ajutați să trimită mașina în Austria, dacă e necesar.

Planurile Tesla în România

În ceea ce privește planurile Tesla pentru România, compania a anunțat că va instala superchargere în patru orașe: București, Pitești, Timișoara și Sibiu. În prezent, Model 3 este primul automobil electric care a depășit borna de 100.000 unități produse într-un an. Considerând popularitatea de care deja se bucură acest automobil în rândul clienților din România, posibilitatea plasării comenzilor pentru noile modele S și X și demararea producției de Model Y în Germania începând cu jumătatea acestui an, Teslounge se așteaptă la o cerere în continuă creștere în 2021.

Investiția de acum în primul showroom din România și cel mai mare din Sud-Estul Europei deschide publicului român posibilitatea să descopere îndeaproape modelele Tesla prin test-drive, dar și să aibă acces la servicii financiare, suport logistic și asistență în procesul de achiziție.

Mă bucur că am reușit, prin intermediul Teslounge, să aducem pe piața din România mașini Tesla și să facem posibilă achiziția direct din showroom a acestor modele. Scopul nostru este să oferim publicului din țară aceste autovehicule, care sunt atât de râvnite la nivel internațional, dar și să susținem procesul de achiziție. Acum, cei interesați de un model Tesla pot veni la showroom și pot testa mașinile. Oferim clienților noștri asistență pe tot traseul de cumpărare, de la test-drive și până la serviciile de service. Pachetele noastre sunt special create în așa fel încât să oferim condiții avantajoase de cumpărare și un cadru în care cei interesați să experimenteze ce înseamnă să conduci o mașină Tesla”, a declarat Vlad Măcelaru, Director de marketing și vânzări, Teslounge Bucharest.

Cine este Teslounge RENT & LEASE

Compania operează cel mai mare centru de finanțare și showroom independent Tesla din Europa de Est. Investiția deschide publicului român posibilitatea să experimenteze îndeaproape modelele Tesla, dar oferă și servicii financiare, suport logistic și asistență în procesul de achiziție.

În Europa, începând cu prima generație de Roadster lansată în 2008, Tesla a început să atragă atenția asupra autovehiculelor pe care le produce, câștigând în fiecare an din ce în ce mai mulți clienți, devenind liderul pieței de autovehicule electrice din Statele Unite, Europa de Vest și Scandinavia. Introdus în 2017, Model 3 a devenit rapid prima mașină electrică ce a depășit 100.000 de unități produse într-un singur an.