V-am tot scris despre Zafira mea din mai multe cauze, intai ca am fost super-entuziasmat de masina si de-asta mi-am si luat-o. Nici cu ea n-am nicio problema si uneori raman surprins cat de sprintena e la cat de masiva pare. V-am mai povestit si despre consum, cam 6,25 l la suta de kilometri cand am mers pe autostrada, cam 8l /100 km pe sosea. Acum am facut si testul pentru oras. Metoda clasica: am ramas pe zero, am pus fix 17.0 litri si am mers pina cand am ajuns iar pe zero.

Rezultatul a fost de 139.9 kilometri de circulat prin Bucuresti. Merita spus ca o data am stat cam o ora in masina si pentru ca se facea frig m-am mai incalzit deschizand motorul, dar a rulat cu totul maxim un sfert de ora pentru ca era cald.

Consumul mediu astfel calculat a ajuns la 12,15 litri la suta de kilometri, destul de decent pentru o masina mare. Hai sa zicem 12 tinand cont de perioada aia cand a rulat motorul in gol. Motorina euro 5 a ajuns acum la 3.9 lei pe litru, ceea ce e mult mai bine decat cei aproape 5 lei pe litru in vara.

P.S. Să citiți cum am rămas cu Zafira pe coclauri. Problema cu bateria se repetă cam la 3 ani, odată moare brusc.