V-am tot scris despre Zafira mea din mai multe cauze, intai ca am fost super-entuziasmat de masina si de-asta mi-am si luat-o. Nici cu ea n-am nicio problema si uneori raman surprins cat de sprintena e la cat de masiva pare. V-am mai povestit si despre consum, cam 6,25 l la suta de kilometri cand am mers pe autostrada, cam 8l /100 km pe sosea. Acum am facut si testul pentru oras. Metoda clasica: am ramas pe zero, am pus fix 17.0 litri si am mers pina cand am ajuns iar pe zero.

Rezultatul a fost de 139.9 kilometri de circulat prin Bucuresti. Merita spus ca o data am stat cam o ora in masina si pentru ca se facea frig m-am mai incalzit deschizand motorul, dar a rulat cu totul maxim un sfert de ora pentru ca era cald.

Consumul mediu astfel calculat a ajuns la 12,15 litri la suta de kilometri, destul de decent pentru o masina mare. Hai sa zicem 12 tinand cont de perioada aia cand a rulat motorul in gol. Motorina euro 5 a ajuns acum la 3.9 lei pe litru, ceea ce e mult mai bine decat cei aproape 5 lei pe litru in vara.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

P.S. Să citiți cum am rămas cu Zafira pe coclauri. Problema cu bateria se repetă cam la 3 ani, odată moare brusc.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.