Am testat o baterie externă de mare capacitate, Colia.Power Avangarde, de la Fungadgets.ro. Este un accesoriu excelent pentru cei care călătoresc des și nu au totdeauna acces la priză. Pentru vacanțe, deplasări în străinătate, pentru ieșit pe munte. Am făcut și o prezentare video care este la final…

baterie Colia Power de 15000 mah

Pro și contra Colia.Power Avangarde

Mi-a plăcut foarte mult:
– cred că design-ul este punctul forte, plus faptul că este ușoară;
– o mulțime de mufe și opțiuni de conectare;
– preț foarte bun;

Rămâne de discutat:
– în timp ce bateria se încarcă, nu încarcă alte device-uri;
– cum alegi bateria perfectă – după capacitate, design sau preț?

Experiența în utilizare

Am o baterie de 10.000 mAh oarecare pe care o folosesc rareori, de exemplu când plec cu avionul în SUA și am nevoie de curent mai mult timp. Sigur, unele avioane au azi alimentare prin USB, dar nu toate companiile au introdus asta pe zborurile transatlantice. Mai iau bateria pe munte când plec mai multe zile la rând. Alt exemplu ar putea fi Delta Dunării și tot așa. Dezavantaj? Este un dispozitiv mare, greu. Cred că are aproape 1 kg, plus cablurile necesare.

Colia.Power Avangarde are aici mai multe avantaje. Design-ul este foarte bun, practic dacă o scoți pe masă alături de tabletă nimeni nu va comenta. Arată ca un gadget. Este foarte subțire și ușoară. Nu am cântărit-o, dar cred că are 400-450 de grame, promit să aflu de la producător. Acest lucru va face ca ea să stea foarte bine în geantă, în rucsac nici nu o observi, dar merge chiar și în poșetă. Nu îți rupe mâna și nu ocupă foarte mult loc. În schimb se poate dovedi foarte utilă dacă rămâi fără energie la telefon, la GPS sau la tabletă. Este capabilă să încarce laptopul, dacă aveți un cablu special cu mufă pentru laptopuri. Hibridele mai mici, care se încarcă pe USB, pot fi încărcate cu ușurință.

Mi-a plăcut design-ul, modern, cu accente metalice, dispozitivele sunt acoperite cu o imitație de piele. Totuși, este un material mai rezistent decât piele, nu se zgârie ușor și nu se rupe. Mufele sunt aliniate, iar led-urile colorate îți arată rapid informații despre starea bateriei.

Device-ul, proiectat în România, încorporează practic trei acumulatori de tabletă de 5.000 mAh fiecare. Timpul de încărcare completă era relativ mare, iar specialiștii Fungadgets.ro au găsit o soluție inedită. Ca să nu folosească un încărcător de laptop, care ar fi mare, greu, cu mufă proprietară, au adăugat două mufe de încărcare, pentru a folosi două încărcătoare de tabletă simultan. Așa se reîncarcă în circa 4 ore, nu în opt ore cum ar fi fost cu o singură sursă.

Mi-a plăcut foarte mult și modul de deschidere, prin slide, similar deblocării ecranului de la telefonul mobil. Este o chestie ingenioasă, cu care te obișnuiești rapid. Lipsa unui buton fizic lateral face de asemenea ca bateria să nu fie pornită accidental, în geantă, chestie care te-ar face să o găsești descărcată atunci când ai mare nevoie de ea.

Include în pachet cele două cabluri necesare pentru încărcare, de asemenea, are o husă pentru transport în pachet, pentru a fi protejată pe drum. Și să țineți cablurile la îndemână mai ușor, să nu le rătăciți.

Concluzii

Colia.Power are mai multe tipuri de baterii, de la cea mică de 2.400 mAh, la cea de 6.000 mAh, pînă la modelul ăsta de 15.000 mAh foarte bun pentru călătorii lungi, mers în natură și așa mai departe. Reîncarcă tablete, laptopuri, alte gadgeturi de mare capacitate. Arată bine, este ușoară și nu costă mult. Cred că este gadgetul perfect pentru făcut cadou, mai ales unor alți pasionați de tehnologie care vor ști să aprecieze un astfel de produs.

Video

Galerie foto