Am avut ocazia să testez o baterie externă pentru smartphone: iWalk Extreme Trio 6000. Le știți deja, nu mai putem călători fără ele. Hai că acasă mai încarci de la laptop, la birou la fel, de la desktop sau laptop. Când ești cu mașina, ai încărcător auto, dar în vacanță, pe drum, pui în în borsetă o baterie externă.

0004

Mă rog, nu este tocmai un review de baterie externă, nu am avut răbdarea să rulez testele speciale de baterie, doar am folosit-o ca atare.

Pro și contra iWalk Extreme Trio 6000

Avantajele acestui produs:
– capacitate bună și nu aveți surpriza să se descarce rapid;
– realizare bună, e acoperită cu ceva cauciucat, nu alunecă;
– puteți încărca trei gadgeturi simultan;
– are cabluri integrate de iPhone și micro USB;
– este relativ ușoară;

ads

Dezavantaje principale:
– nu e tocmai micuță, am văzut modele mai compacte;
– uneori, la drum, simt nevoia de 10.000 mAh, dar eu încarc și camera foto;

Experiența cu iWalk Extreme Trio 6000

iWalk este un brand coreean abia adus pe piața din România. Au mai multe produse pe care le găsiți pe site-ul lor. Am remarcat pe lângă bateriile externe și cabluri, suporturi pentru mașină și alte accesorii mobile. Deocamdată însă am testat doar bateria, care mi-a amintit de o serie de produse similare testate mai demult. Seamănă un pic, dar sunt și diferite, fiecare cu avantajele lui și cu dezavantajele aferente.

Este clar că foarte puține modele de smartphone mai rezistă astăzi fără baterie externă. Dacă nu cumperi din start un telefon-cărămidă cu baterie de 5.000 mAh sau 6.000 mAh, orice altă tentativă de a rezista toată ziua eșuează. De-asta industria de baterii externe pare să fie o industrie sigură, cu vânzări garantate. Se lucrează de peste 10 ani la tehnologii mai bune decât litiu-ion, unele cu performanțe mai mari ca și durată de viață, altele cu încărcare mai rapidă, dar aceste tehnologii nu reușesc să iasă din laborator și să intre în terminalele comerciale.

La nivel mondial sunt miliarde de terminale Android, miliarde de iPhone-uri, plus milioane de alte terminale gen Microsoft, Blackkbery și altele mai puțin cunoscute. Toate, absolut toate, cu litiu-ion și dependente de bateria externă. Unii o adoptă automat, unii mai greu, dar pînă la urmă ești dependent de baterie.

iWalk Extreme Trio 6000 are o capacitate de 6.000 mAh, cu trei ieșiri pentru cabluri USB. Pe scurt, poate reîncărca cam de trei ori un telefon normal, gen iPhone 6S. Sau poți încărca trei telefoane diferite simultan. Sau, cum fac eu, să încarci telefon și camera foto, dacă acesta suportă încărcarea pe USB.

Bateria se încarcă de la un încărcător normal de telefon sau tabletă (cu microUSB, nu de la iPhone). Vă recomand să folosiți un încărcător de 5V cu 3A, pentru că astfel încărcarea va fi mai rapidă, circa 2 ore. Încărcătorul normal de tablete are 2A și atunci încărcarea va dura peste 3 ore, iar cu cel normal de telefon ~1A durează și șase ore. Desigur, o poți lăsa la încărcat peste noapte și va fi totul ok.

Prețul unei baterii externe iWalk Extreme Trio 6000 este de aproximativ 200 de lei, o puteți comanda de exemplu de aici.

Concluzii

Cea mai bună investiție pentru vacanța liniștită este bateria externă. Acest model nu este nici cel mai scump, nici cel mai bine dotat, dar reprezintă o investiție sigură, care vă va salva de nevoia urgentă de a ajunge la priză și vă va lăsa să stați liniștit la plajă, pe munte, în oraș sau unde mai călătoriți zilele astea. Este o baterie bună, rezistentă și care e numai bună de luat la drum.

Galerie foto