Blackphone,  telefonul super-securizat anunțat de cei de la GeeksPhone,  este un terminal business bine rafinat,  cu hardware bun,  design care amintește de BlackBerry și un preț maricel: 630 de dolari (455 euro).  Îmi place că au ales dimensiunea de 4,7 inch pentru display,  dar este un IPS 720p, nu Full HD.  Procesorul este quad-core la 2 GHz,  mai mult decât suficient pentru cei din corporații,  plus ca are 2Gb de RAM pentru aplicații.

image
Black Phone - telefon securizat

Blackphone are stocare internă de 16GB și nu are card de memorie tocmai din motive de securitate.  Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli,  iar un senzor similar este plasat pe ecran pentru videoconferințe la calitate maxima.  Dispune de WiFi,  Bluetooth și tehnologie 4G/LTE.

Cei de la Silent Circle care realizează terminalul spun că este cel mai sigur din lume.  Desigur,  asta spune și Samsung despre suita Knox,  ca este cea mai sigura din lume.  Probabil asta spune și BlackBerry și asa sunt prezentate suitele de securitate mobila ale marilor jucători din industrie.  Din păcate securitatea este o problemă mult mai complexă,  iar despre Blackphone se știe deja ca nu poate ocoli supravegherea NSA. Atunci,  ce anume te-ar feri de hackeri de exemplu?

image

Blackphone are un sistem de operare derivat din Android,  PrivatOS. Are astfel avantajul de a putea rula securizat aplicațiile favorite.  Are mai multe unelte preinstalate pentru securizarea conținutului.  Achiziția telefonului îți asigura acces la aceste aplicații doar timp de doi ani.  Silent Circle are multe soluții pentru protejarea comunicatiilor: Silent Phone,  Silent Text,  Silent Contacts, dar și Private Browsing sau Căutare online anonima.  Serviciul de stocare online este de la SpiderOak. Telefonul include Smart WiFi Manager,  care blochează rețelele periculoase,  iar suita include de asemenea remote control și ștergerea datelor de la distanță.

Exista și o schema cu beneficiile pentru utilizator,  ei zic ca livreazăpeste 1500 de dolari pentru un preț de 630.

image

Standul Blackphone,  deși era micuț,  cât al Allview,  era plin de lume,  spre deosebire de cel mai mare producător de mobile din Balcani,  unde bătea vântul.

image