Am mutat blogul pe https de azi, din mai multe motive. Primul e legat de pasiunea pentru tehnologie, curiozitatea față noile tehnologii și plăcerea de a testa în online teoriile emise de unii și alții. Al doilea motiv este dat de Google și focusul lor pe securitate care a fost anunțat și reconfirmat recent. Nu a fost deloc ușor să fac mutarea asta și de asemenea asta a grăbit adoptarea noului layout pentru că vechea temă nu era compatibilă cu https. Mulțumesc EasyHost pentru suportul acordat. Să-mi dați de veste dacă aveți probleme la accesarea site-ului.

https

Am decis să fac mutarea pe https și cu un ochi spre viitor.
Pentru că una dintre direcțiile de dezvoltare pentru viitor este legată de ecommerce și pentru orice tranzacție de acest gen ai nevoie de conexiunile criptate https.

În același timp vreau să testez partea de SEO și mai ales mituri legate de optimizarea SEO. Habar n-aveam de exemplu ca Google va trata versiunea https ca un site nou și că trebuie mutat tot conținutul pe noua adresa. Probabil vor trebui schimbate toate link-urile spre versiunea https. Acum, să vedem dacă mutarea va avea și beneficii sau nu.

ads

În orice caz este clar că pe viitor conexiunea https va face diferența între proiectele serioase și experimente.

O să revin pe tema asta. Dacă aveți nevoie de sfaturi pe tema asta, sunt aici 🙂