Ziua trei la SMS Camp 2015 începe cu o prezentare a lui Răzvan Căpănescu, Leo Burnett, despre creativitate. Sunt și idei pe care Răzvan nu le vrea publicate, așa că nu o să insist. Însă el spune că o execuție proastă poate strica și cea mai extraordinară idee de promovare.

Razvan Capanescu - Leo Burnett

În primul rând, clienții ar trebui să înțeleagă că un “brief” al campaniei trebuie să fie scurt, dar să conțină toate informațiile esențiale: de context, de poziționare, de situație care a determinat campania. Totul începe cu un produs bun, e foarte greu să faci reclama că ar fi bun. Dacă trebuie comunicat un produs prost, agreați cu clientul să fie comunicat cât mai aproape de realitate.

Thomas Kolster, The Goodvertising Agency, vorbește despre responsabilitate și branduri care fac diferența. Făcând o faptă bună, brandul crește ca imagine, prestigiu. Focus pe idei care pot schimba lumea, care pot fi susținute de branduri.

Cam 80% cred că oferă clienților o experiență extraordinară – cam 8% din clienți cred asta despre branduri. Atunci brandurile pot face lucruri cu adevărat foarte bune pentru a shimba perspectiva. Rezolvarea unor probleme concrete – sistem smart pentru detectarea rechinilor în apropierea plajelor din Australia și așa mai departe.

Gabriela Lungu a venit special de la Londra să ne vorbească despre creativitate. Am văzut și o serie de campanii care au avut succes instant, internațional, oferind surprize consumatorului pe neașteptate. De asemenea, campanii care schimbă percepții.


Inspirația și creativitatea nu apar din senin, ca prin magie, ci prin cercetare, documentare și multă muncă. Iar apoi ideea bună trebuie dusă la final în cel mai bun mod posibil, nu tăindu-i aripile.

Povești cu TNT, Calif și istorii legate de campaniile cu bloggeri. Încheiem cu Bogdan Nițu de la Webstyler și câteva concluzii de final. Bogdan vorbește despre conținutul care ar trebui livrat de branduri în social media. Conținut care să fie util sau interesat pentru utilizator, chiar dacă nu este strict despre produsul tău, brandul tău. Nu trebuie să concurezi cu firmele competitoare direct, ci concurezi pentru a câștiga timpul consumatorului.