După succesul cu noul sistem de gaming, mă pregătesc pentru al doilea. Acum am reușit să fac rost de o carcasă super pentru sisteme de gaming: XPG Defender Pro. Abia aștept să încep să montez noul sistem.

carcasa XPG Defender Pro IMG_202

Pro și contra XPG Defender Pro

Avantaje:

  • spațiu suficient pentru componente;
  • este gândită pentru o răcire eficientă;
  • dispune de iluminare RGB;
  • are filtru de praf care se detașează pentru curățare;
  • are patru suporturi de HDD pentru stocare suplimentară;

Dezavantaje:

  • geamul arată perfect, dar păstrează căldură și amprente;
  • ;

Detalii tehnice XPG Defender Pro

Culoare: Alb / Negru
Numar ventilatoare: 6
Ventilatoare incluse: 3
Format: E-ATX
Greutate: 7,37 kg
Dimensiune maximă GPU: 380 mm
Dimensiuni: 220 x 492 x 441
Garanție:  2 ani
Tehnologii: USB, mufă de căști, cabluri conectare
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Impresii despre XPG Defender Pro

Sunt abia la început de drum cu noul sistem și în continuare persistă criza de plăci video. Fiind puține unități pe piață, prețul lor este crecut artificial și oamenii fac profit. O placă de 300 de dolari se vinde acum cu 1.200-1.500 de dolari. De-asta cred că am două variante aici: să prind vreo ofertă de nerefuzat, până în 500 de euro sau să aleg un produs refurbished dacă am de unde. În orice caz, prețurile actuale de 1.500-3.000 de euro nu sunt ok pentru un consumator normal.

Și cei de la Adata sunt la început de drum pe zona de carcase. Până acum au devenit cunoscuți pentru componente precum memorii și SSD-uri, oferă performanțe mari la preț foarte bun. Defender Pro este o carcasă bine făcută, cu spațiu suficient de mare pentru componente, gândită pentru o răcire eficientă. Iluminarea RGB este un bonus pentru orice pasionat.

Partea din față a carcasei este acoperită cu linii încrucișate care formează pătrate decupate în sus și în jos. Acestea permit aerului să treacă ușor în carcasă, iar o pereche de ventilatoare ADATA XPG Vento 120 ARGB preinstalate ajută la alimentarea fluxului, adăugând în același timp câteva LED-uri colorate, programabile individual.

Partea superioară a carcasei este, de asemenea, puternic perforată, pentru un flux suplimentar de aer. Filtrele speciale sunt situate atât în ​​partea din față, cât și în partea superioară a carcasei pentru a preveni pătrunderea prafului și a resturilor mai mari. Spatele carcasei este, de asemenea, puternic perforat. Pe această față este un al treilea ventilator Vento 120 ARGB care vine preinstalat. Veți observa că există spațiu pentru a adăuga până la trei ventilatoare de 120 mm în partea de sus a carcasei.

Panoul din stânga este construit din sticlă temperată de 3 mm grosime. Nu am avut probleme să îl scot, se ține doar în șuruburi ușor accesibile. Desigur, având mult spațiu, montarea unei plăci de bază ATX standard sau chiar E-ATX este destul de ușoară. Pentru gestionarea cablurilor, nu există un singur canal mare prin care să dirijați cablurile, ci în schimb o serie de găuri așezate în jurul plăcii de bază. Unele dintre acestea sunt acoperite cu cauciuc pentru a ajuta la ascunderea vizuală a cablurilor din spatele plăcii de bază, oferind interiorului sistemului un aspect mai curat și mai finisat.

Concluzii

XPG Defender Pro de la Adata este o carcasă arătoasă, care merge pentru orice sistem modern. La ora actuală asta este tot ce ai nevoie: spațiu mare, aerisire, ventilație bună. Se pare că panoul de sticlă prin care se văd componentele este tot mai popular. Iluminarea RGB reprezintă un bonus. Per-total este o alegere foarte bună pentru un sistem de gaming.

Galerie foto