Am testat căștile Sony LinkBuds și am apreciat calitatea sunetului oferit. Este mai puternic și mai clar decât multe alte produse concurente testate. Însă sistemul de prindere în ureche este diferit, iar experiența nu este neapărat cea mai confortabilă.

Căști Sony LinkBuds

 

Pro și contra Sony LinkBuds

Avantaje:

  • stau în ureche și nu cad;
  • oferă o calitate audio peste medie;
  • au autonomie decentă
  • sunt foarte ușoare, comode de utilizat;

Dezavantaje:

  • nu stau prea comod totuși;
  • cutia e mică și căștile sunt foarte mici = șanse mari să le pierzi;
  • materialele nu par extraordinare;
  • prețul este măricel;

Detalii tehnice Sony LinkBuds

Tip: in-ear
Driver: 12mm
Conexiune: Bluetooth
Frecvență: 20 – 20,000 Hz
Distanță maximă: 10 metri
Autonomie: 5.5 ore
Autonomie cutie: 17. ore
Greutate: 4 gr casca
Tehnologii: Noise cancelling, multi-pairing, încărcare rapidă, rezistă la apă
Preț: 899 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Impresii după testare

Am testat peste 30 de modele de căști in-ear, cu fir sau fără. Este modelul care aduce o calitate a sunetului foarte bună. Este cel mai puternic sunet oferit de o cască fără fire pe sistem in-ear. Dar atenție, sunetul puternic poate dăuna auzului. Însă uneori, în autobuz, tren sau avion, ai nevoie de așa ceva. Am testat multe și cu tehnologie de a bloca zgomotele externe și sunt destul de limitate în privința volumului. Nu și și Sony LinkBuds.

Sistemul de prindere în ureche este diferit. În mod normal astfel de căști se prind cu ajutorul dopului de la cască, acesta rămâne prins în interiorul urechii, ca un dop. Le mai zice lumea și dopuri, din răutate. Nu și în cazul Sony. Sistemul de prindere in-ear este îmbunătățit, așa că nu vor cădea în timpul sesiunilor de sport. Chiar stau bine. Dar pe de altă parte stau cumva ciudat, nu tocmai confortabil. Unii mai sensibili ar putea zice că apasă sau chiar zgârie, având marginea striată. Totuși, când este să plec undeva, nu iau căștile mai performante tehnic, ci pe acestea care se aud mai bine și stau mai bine.

Mulțumită DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), sunetul este redat cu putere. Procesorul integrat V1 de la Sony reproduce toate detaliile melodiilor, cu distorsiuni minime, pentru o experiență de audiție autentică, astfel încât melodiile artiștilor preferați să sune întotdeauna grozav. Un driver circular de 12mm special proiectat oferă un sunet bogat, bine echilibrat.

Utilizatorii pot efectua apeluri fără zgomot de fundal, pentru conversații deosebit de clare. LinkBuds integrează tehnologie precisă de captare a vocii, care realizează o procesare a semnalului vocal. Algoritmul Sony de reducere a zgomotului a fost dezvoltat utilizând AI, machine learning, folosind mai mult de 500 de milioane de mostre vocale pentru a reduce zgomotul ambiental și a reda vocea într-un mod cât mai clar. LinkBuds sunt dotate cu 360 Reality Audio, astfel că muzica se poate simți la fel de real precum în primele rânduri de la un concert live sau la studioul de înregistrare, alături de artistul preferat.

LinkBuds oferă rezistență la umiditate IPX4, stropii de apă și transpirația nu vor împiedica redarea melodiilor preferate. De asemenea, utilizatorii se pot bucura de 5.5 ore de autonomie a căștilor și de încă 12 ore folosind carcasa de încărcare. LinkBuds sunt disponibile în două variante de culoare, gri și alb.

Concluzii

Sunt căști cu sunet de calitate și care nu cad din ureche. Însă nu pot spune că stau foarte comod. Prețul este relativ măricel. La acest nivel aș fi folosit niște materiale mai bune. Par făcute din ceva reciclat. Un fel de căști pentru sport, mai degrabă.

Galerie foto