LinkBuds, , au fost lansate oficial. Am participat la un eveniment online la care au fost prezentate în detaliu. Din păcate nu le-am putut testa înainte de lansarea oficială (am testat după).

LinkBuds

LinkBuds: nou standard în domeniul căștilor in-ear

Căștile au un design special al inelului („open ring”), dezvoltat de pentru a pune în evidență transparența mecanismului audio. Dispun de un design compact și confortabil, asigurând astfel o audiție fără întreruperi. Ideea cu partea deschisă este legată de siguranța în trafic, să auzi dacă vine vreo mașină sau alt vehicul. Sistemul de prindere in-ear este îmbunătățit, așa că nu vor cădea în timpul sesiunilor de sport.

Noul design transformă LinkBuds în partenerul perfect pentru o gamă largă de scenarii de utilizare, inclusiv pentru lucratul de acasă, jocuri video, muzică și multe altele. Utilizatorii nu vor fi nevoiți să se oprească niciodată, datorită noului design ergonomic, de dimensiuni reduse al căștilor LinkBuds. Au o greutate de aproximativ 4 grame. Spre deosebire de căștile convenționale, suprafața de protecție care acoperă diafragma difuzorului este integrată în partea superioară, economisind spațiu.

casti LinkBuds

Utilizatorii pot efectua apeluri fără zgomot de fundal, pentru conversații deosebit de clare. LinkBuds integrează tehnologie precisă de captare a vocii, care realizează o procesare a semnalului vocal. Algoritmul Sony de reducere a zgomotului a fost dezvoltat utilizând AI, machine learning, folosind mai mult de 500 de milioane de mostre vocale pentru a reduce zgomotul ambiental și a reda vocea într-un mod cât mai clar. LinkBuds sunt făcute să auzi și muzica sau apelul, dar și ce spun persoanele din jur.

Mulțumită DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), coloana sonoră va fi redată la o calitate ridicată. Procesorul integrat V1 de la Sony reproduce toate detaliile melodiilor, cu distorsiuni minime, pentru o experiență de audiție autentică, astfel încât melodiile artiștilor preferați să sune întotdeauna grozav. Un driver circular de 12mm special proiectat oferă un sunet bogat, bine echilibrat.

Sony LinkBuds

Tehnologia Adaptive Volume Control optimizează în mod automat volumul în funcție de locul în care se află utilizatorii, lăsând muzica să se integreze perfect în mediul fiecăruia. Acest lucru le permite să asculte piesele preferate la un volum confortabil și în medii variante, pentru a îmbunătăți experiența de audiție în aer liber.

Sony face mai simplă decât oricând integrarea pieselor favorite în lumea din jurul utilizatorilor, permițându-le în același timp să rămână conectați, printr-o varietate de funcții inteligente. LinkBuds sunt foarte ușor de folosit, dar cu funcții avansate. De exemplu, datorită Wide Area Tap toate comenzile sunt la îndemână. Prin atingerea dublă sau triplă în dreptul oricăreia dintre urechi utilizatorii pot ajusta redarea în funcție de preferințe, nefiind necesară atingerea efectivă a căștilor.

Duncția Speak-to-Chat întrerupe automat muzica imediat ce utilizatorii încep o conversație cu cineva. După încheierea dialogului, muzica este redată automat, astfel încât utilizatorii nu mai sunt nevoiți să efectueze nicio comandă. LinkBuds vin, de asemenea, cu hands-free, astfel încât utilizatorii să poată obține informații, să se poată conecta cu prietenii, seta remindere și multe altele prin activarea asistentului vocal preferat, doar rostind „OK Google” sau „Alexa”.

LinkBuds suportă noua funcție extrem de utilă Fast Pair, dezvoltată de Google, astfel că utilizatorii pot să-și conecteze căștile cu dispozitivele Android fără efort. De asemenea, aceștia pot identifica locul în care și-au lăsat căștile. Swift Pair face mai rapidă și ușoară și asocierea căștilor LinkBuds cu laptopul, computerul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10.
Pentru prima dată, utilizatorii pot scoate căștile din carcasă și apoi va apărea automat o fereastră pop-up. Deci, indiferent de locul în care se află, aceștia se pot conecta cu ușurință.

LinkBuds oferă capabilități îmbunătățite integrate cu Microsoft Soundscape. Design-ul lor open ear le permite utilizatorilor să audă semnalizatoare audio și semnalele sonore instalate pe clădiri sau în intersecții, captând atmosfera naturală a mediului înconjurător. Senzorii de poziționare/giroscopici din interiorul căștilor pot detecta direcția capului și le permit utilizatorilor să audă sunetul de la o anumită destinație, fără a utiliza telefonul.

Căștile LinkBuds au fost proiectate de Sony nu doar pentru a fi elegante, ci și cu grijă față de mediul înconjurător. Aceste căști unice și carcasa lor de încărcare sunt fabricate din materiale plastice reciclate, iar ambalajul nu conține plastic.

LinkBuds oferă rezistență la umiditate IPX4, stropii de apă și transpirația nu vor împiedica redarea melodiilor preferate. De asemenea, utilizatorii se pot bucura de 5.5 ore de autonomie a căștilor și de încă 12 ore folosind carcasa de încărcare.

LinkBuds sunt dotate, de asemenea, cu 360 Reality Audio, astfel că muzica se poate simți la fel de real precum în primele rânduri de la un concert live sau la studioul de înregistrare, alături de artistul preferat.

LinkBuds vor fi disponibile în două variante de culoare, Gri și Alb, începând cu luna februarie 2022, la un preț aproximativ de 890 de lei.