Joi, pe 18 aprilie, are loc finala programului Changeneers 2019, iar atunci juriul va anunța marele câștigător al premiului de 10.000 de euro. Am studiat proiectele din finală și sunt câteva pe care aș miza pentru a ieși învingători.

finala Changeneers 2019

Desigur, totul depinde de pitch-ul din ultima zi, precum și de respectarea principalei cerințe: să ofere soluții noi la problemele din viața reală. Aceste tehnologii inovatoare care schimbă jocul în anumite industrii, rezolvă altfel provocările cu care ne confruntăm astăzi. Samsung caută astfel soluții inedite, care îmbunătățesc calitatea vieții.

Dintre cei 12 finaliști, gândurile mele merg cel mai mult spre Xvision, care propune o aplicație de analiză a radiografiilor. Pe scurt, aplicația folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise ale unor radiografii. Are aplicații practice și schimbă jocul într-o industrie foarte importantă. Este o aplicație web gândită ca un asistent pentru radiologi. Uneori, doctorii sunt obosiți, distrași sau poate că modificările sunt atât de minore încât ochiul uman le observă greu. Dar AI ar putea fi antrenat mult mai bine.

La fel de interesant pentru finală mi se pare aplicația I’m fine, care își propune să ajute adulții depresivi prin intermediul unei aplicații. Folosește pentru asta unele dintre cele mai noi tehnologii: Inteligența Artificială, un bot de discuție și analiza Big Data.

Human Link a câștigat, în 2018, competiția Changeneers cu o platformă pentru îmbunătățirea vieții personelor care suferă de Alzeimer și a familiilor acestora. În ultimul an, echipa Human Link s-a maturizat și la fel și soluția oferită. Practic, s-a cristalizat o platformă de servicii și produse care se adresează familiilor dar și instituțiilor de îngrijire.

Fondatorii Human Link au apreciat extrem de pozitiv competiția Changeneers. Ei spun că este o bună platformă de lansare pentru start up-urile tech. Participarea într-o competiție de antreprenoriat cu impact social vă oferă un cadru în care să formulați ideea într-un mod cât mai convingător pentru un investitor. Un astfel de demers vă ajută mult, mai ales pe cei la început de drum, pentru a formula coerent planurile de business.

Am să urmăresc special finala Changeneers 2019 și revin cu informații despre câștigătorul ediției și soluția propusă de ei.