În total 12 start-up-uri au intrat în finala competiției Samsung Changeneers 2019 și vor participa la evenimentul din 18 aprilie. V-am povestit despre eveniment, e mai mult decât un concurs. În finală au intrat idei interesante pe care le descoperim mai jos.

Anul trecut, competiția a fost câștigată de Human Link, companie care a dezvoltat o platformă pentru îmbunătățirea vieții personelor care suferă de Alzeimer și a familiilor acestora. Ei consideră Changeneers o platformă de de lansare pentru start up-urile tech cu un impact social. Dar Changeneers este mai mult decât un simplu concurs, este o comunitate care oferă șanse mari de reușită în pornirea afacerii.

Cei 12 finaliști, care au o șansă la marele premiu de 10.000 de euro, au proiecte similare, care schimbă jocul în industriile în care activează. Hero propune o aplicație care face procesul de donare de sânge mai prietenos și construiește o comunitate de donatori care va fi activă de câte ori este nevoie.

Arttachment este o aplicație pentru părinți, care sprijină atașamentul dintre copil și părinte și care îi ajută pe părinți să devină mai încrezători în abilitățile lor. eMedi aduce toate întrebările despre BAC pe o singură platformă și propune un mod diferit de învățare față de clasicul citit.

I’m fine își propune să ajute adulții depresivi prin intermediul unei aplicații, cu cele mai noi tehnologii: AI, un bot de discuție și Big Data. Fast Rides este o aplicație de carpooling destinată companiilor și clădirilor de birouri, care conectează și grupează între ei angajații care merg înspre aceeași zonă.

Parentool este o aplicație mobilă care oferă părinților cu ajutorul AI și psihologiei, o experiență personalizată, în funcție de etapa în care atât ei, cât și copilul lor se află. Prepi implică o serie de algoritmi proprii și servicii software combinate cu scopul de a realiza o platformă online care să ajute elevul să se pregătească inteligent pentru examenul la Matematică la Bac.

Parking Spotter vine cu o soluție inovativă care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Auttie App este o aplicație adresată copiilor cu dificultăți de învățare, care extinde terapia specializată.

XVision propune o aplicație de analiză a radiografiilor care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise. Este o aplicație web gândită ca un asistent pentru radiologi. VASK aduce un nou sistem de purificare a aerului pentru vehicule. Produsul este amplasat pe partea din față sau pe partea superioară a vehiculului. Aerul poluat intră în filtru, apoi aerul curat este eliberat înapoi în atmosferă.

În fine, Nummo este o aplicație de logopedie interactivă care ajută copiii cu implant cohlear sau care au diverse dizabilități de auz să își îmbunătățească auzul de oriunde.

Finala din 2019 este pe 18 aprilie la Impact Hub. Finaliștii au participat de asemenea la Bootcamp Day, o zi de pregătire pentru marea finală, au avut parte de seminarii online pentru a rafina produsul și prezentarea finală, apoi intră în Pitch Day, partea de prezentare și jurizare, după care este anunțat marele câștigător.

Am să urmăresc special finala Changeneers 2019 și revin cu informații despre câștigători și soluțiile propuse de ei.