Eu ajung la IFA Berlin 2015  abia mâine, așa am prins avionul. Oricum, pe 2 și 3 sunt doar evenimente punctuale de presă și standurile sunt încă în lucru. Deschiderea este pe 4, iar expoziția continuă pînă pe 9 septembrie.

ifa berlin

Aștept să văd o mulțime de gadgeturi și tehnologii noi, o să vă prezint câteva înainte și apoi o să vă scriu impresiile după ce le văd la Berlin. Prima vizită o fac la standul Intel, unde sunt multe noutăți.

Abia aștept să testez noile procesoare Intel Core, generația a șasea. Sunt cele mai performante procesoare de până acum și vor aduce un val de sisteme noi: laptopuri sau 2-în-1, desktop-uri și  sisteme All-in-one sau alte dispozitive. 

Peste 500 de milioane de computere utilizate în prezent sunt mai vechi de patru până la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu țin mult timp și nu pot beneficia de noile experiențe disponibile în prezent. Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. 

Noua generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care oferă multitasking îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru stații mobile de lucru. 

 De fiecare dată când au lansat noi procesoare performanța și viteza de lucru a crescut, iar acum vom avea parte și de autonomie mai mare. Una peste alta cred că merită investiția.

Primii care au anunțat sisteme noi anul acesta sunt Lenovo, iar numărul unu mondial extinde gama Thinkpad cu seria E bazată pe noile procesoare Core. În plus au anunțat noi sisteme All-in-one și noi stații de lucru. 

Mă aștept să văd sisteme noi de la Toshiba, ajung la ei la stand și vă povestesc. Cele mai performante laptopuri business și garanția că nu rămâi cu ele defecte. 

Sunt convins că la Berlin vor fi și ceilalți competitori – Asus, Acer, Dell sau HP, Fujitsu sau alții. Am să pun de data asta și poze pe Instagram și pe Facebook