Am fost în week-end la Constanța pentru evenimentul Asus #ROGchallenge. Am avut ocazia să mergem și la Airsoft, dar să și jucăm CS:Go și alte câteva jocuri. Am descoperit acolo și câteva dintre noile produse ale companiei, unele dintre ele în premieră.

Întâi de toate trebuie menționat monstrul Asus ROG Mothership, pe care eu l-am văzut la lansarea internațională, dar care acum a ajuns în România. Este un desktop replacement cu dotări și performanțe hardware demne de un computer, dar care este pliabil și portabil. Conceptul a fost premiat de if Design și Red Dot, chiar arată surprinzător și are putere hardware extremă.

Suportă cele mai noi și puternice procesoare Intel Core i9, plăci grafice RTX 2080, toate overclockate pentru performanțe maxime. Carcasa este din aluminiu, pentru rezistență și fiabilitate, tastatura este detașabilă și evident puteți conecta una externă cu mouse, ca să aveți o experiență de utilizare cât mai bună.

Ecranul este tot dedicat gamerilor, este IPS de 17.3 inch, Full HD (1920×1080), rată de refresh 144Hz și timp de răspus 3ms, acoperă 100% spectrul de culori sRGB.

Am revăzut și Strix Scar III pe care tocmai l-am avut la review. Este primul cu un ecran care are rata de refresh 240 Hz, iar dotările sale sunt foarte bune, performanța se apropie și ea de nivelul desktop-urilor. Este țintit către gamerii profesioniști care vor o soluție de jucat atunci când sunt pe drum.

Am văzut Asus ROG Zephyrus S (GX701), unul dintre cele mai ușoare și subțiri laptopuri de gaming. Este cu 23% mai mic și cu 40% mai îngust decât un laptop de gaming tradițional, dar are performanțe similre. Are și el ecran cu rata de refresh 144Hz și timp de răspuns 3 milisecunde. Cântărește 2.7 kilograme, dar poate avea Nvidia RTX 2080 pentru performanțe maxime.

Au mai fost și alte sisteme la eveniment, de exemplu CS:Go s-a jucat pe desktop-urile de gaming Asus G20, mi se pare o variantă excelentă pentru acasă.

La final, trebuie să recunosc că am luat bătaie cu grație și la CS, dar și la racing, FIFA19, Mortal Kombat și Bomberman. Mi-au plăcut jocurile și se mișcă extrem de fluent și rapid pe sistemele Asus, dar neavând experiență în aproape niciunul, am jucat cu oameni care din gaming trăiesc. FIFA mai știu, am ținut scorul la 0-1, dar n-am reușit să egalez, așa că s-a rezolvat. Jocul de racing, Project Cars 2, nu mi-a plăcut, poarte mergea cu volan în loc de controller. Genul de mașini la care acceleram și se învârteau în loc să meargă drept. În rest, la MK 11 este ca întotdeauna, apeși pe toate bunoanele în speranța că dă lovitura bună și dacă găseam personajul potrivit, ar fi fost bine. Primul joc l-am pierdut aiurea, dar apoi am jucat cu D’Vorah și am făcut 1-2. Dacă știam de la început, altfel stătea treaba 🙂

Galerie foto