Am avut ocazia să testez un Samsung Galaxy S20 recondiționat de la Orange România. Arată ca nou, a fost curățat și verificat de specialiști și are un preț de achiziție mai bun decât telefoanele noi. Este o alternativă mai curată pentru mediu și o variantă isteață de a obține un flagship.

telefon reconditionat orange

De ce nu trebuie aruncate telefoanele vechi

Telefoanele conțin atât substanțe chimice toxice, cât și metale rare și metale grele. Nu trebuie aruncate la gunoi pentru că toate acestea pot polua natura pe o perioadă foarte lungă de timp. Dacă telefonul este prea vechi, merită dus la reciclare sau la Buy-Back. La Orange obțineți și un voucher pentru asta, pe care-l puteți folosi ca reducere suplimentară la un telefon nous au la un accesoriu. Iar dacă vreți să cumpărați un smartphone 5G, la Buy-Back primiți pe voucher 70 de euro suplimentar față de valoarea la care este evaluat vechiul telefon.

O parte dintre telefoane, cele în formă mai bună, se recondiționează și se vând apoi către alți utilizatori. Sunt persoane care nu au un buget mare, precum și oameni care își doresc să susțină mediul printr-o achiziție de telefoane recondiționate. Aveți numai de câștigat – primiți o reducere pentru vechiul telefon și în același timp faceți și o faptă bună. Iar programele prin care se vând telefoane recondiționate au luat amploare în ultima perioadă. Așa că utilizatorii care-și doresc un anumit model de telefon și nu au buget pentru unul nou au această variantă la dispoziție. Cei de la Orange au anunțat că în ultimul trimestru al lui 2020 volumele vânzărilor de telefoane recondiționate fuseseră mai mult decât duble față de trimestrul anterior.

În condițiile în care un procent semnificativ din emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale industriei digitale sunt legate de procesele de producție a telefoanelor, Orange invită clienții să reflecteze asupra modului în care pot acționa în mod concret pentru a reduce din impactul asupra mediului, prin obiceiurile lor de zi cu zi, prin modul în care se raportează la obiectele, produsele și serviciile pe care le utilizează. Reciclând, folosind opțiunea buy-back și alegând produse recondiționate acționați efectiv pentru limitarea încălzirii globale.

Diferența dintre recondiționat și un telefon second-hand

Principala diferență între second hand și recondiționat stă tocmai în verificarea terminalului de către specialiști. Sunt verificate componente precum bateria și ecranul, este actualizată partea de software. Un telefon second hand poate ascunde un defect. Poate fi reparat de un Dorel care să-i afecteze integritatea. Poate fi scăpat în apă. Poate merge bine câteva zile și apoi se va strica.

În cazul celor recondițioanate, specialiștii Orange vă garantează buna lor funcționare, chiar dacă unele pot avea semne slabe de uzură sau zgârieturi. Smartphone-urile recondiționate arată aproape ca noi, au garanție și funcționează perfect, la prețuri accesibile. În plus, se oferă garanție 12 luni.

Unele modele sunt disponibile la ofertă cu abonament, altele fără perioadă contractuală. Telefoanele recondiționate pot fi cumpărate exclusiv din magazinul online Orange și sunt compatibile cu serviciul de asigurare.

Experiența mea cu telefonul recondiționat

Telefonul testat arată excelent și pare complet nou. Este un terminal lansat anul trecut, deci a fost folosit o perioadă de timp. Apoi a fost folosit la buy-back. A fost verificat de specialiștii Orange. Nu are absolut niciun semn vizibil pe exterior, iar folia de protecție a ecranului pare nouă. Spatele nu este zgâriat deloc.
Terminalul se mișcă foarte bine și experiența a fost foarte bună pe partea de software. Din toate testele realizate a rezultat că este similar unui telefon nou. Doar cutia este diferită de cea originală, presupun că este un ambalaj special pentru telefoane recondiționate. Restul accesoriilor sunt toate ok: încărcător, cablu, căști.

Evident, am fost curios întâi să văd cum arată. Telefonul testat nu avea nicio zgârietură vizibilă, nici pe ecran, pe spate sau pe marginile laterale. Nici modulul de cameră foto nu părea să fie afectat. Pornirea a fost rapidă și nu am avut nicio eroare. Ecranul tactil este responsiv, imaginile sunt de maximă calitate și culorile bune. Am folosit Display Tester pentru a căuta pixeli morți sau efecte de tip bur-in, dar nu am descoperit nimic.
Legat de performanțe, testele obișnuite au relevat scoruri similare cu un Galaxy S20 nou-nouț. Scorul Antutu a fost de 515.000 de puncte, în Geekbench obține cam 900 de puncte single-core și 2800 multi-core. Autonomia depinde de setările ecranului și a variat între 12 ore 30 de minute la putere maximă și 15 ore cu setări de Power Saving activat.

Am testat și camera foto, iar imaginile realizate sunt de bună calitate și fără probleme. De asemenea, am făcut testele audio și se aude foarte bine. Din punctul meu de vedere, se comportă la fel ca un telefon nou.

Sfatul și îndemnul meu este să duceți telefoanele vechi la reciclat și să luați vouchere Orange pentru ele. Iar telefoanele care merită reparate să le rezolvați la Care Center sau la Service Center și să faceți pe cineva fericit. Dacă v-ați hotarât la un telefon nou, dați o nouă viață terminalului vechi prin programele de Buy-Back, reciclare sau reparare de la Orange.

Galerie foto cu telefonul recondiționat