Oamenii vor să știe care este cel mai performant telefon din lume în 2017, acesta va fi clasamentul de vară, pentru că în toamnă se vor lansa sigur modele mai performante. Vorbim aici de telefoane scumpe, dar am scris și care este cel mai performant telefon ieftin.

apple iphone 7 plus

Îmi pare rău pentru fanii Android, dar la ora actuală, la aproape 8 luni după lansare, iPhone 7 Plus continuă să fie cel mai performant telefon din lume, în ciuda eforturilor generale pe Android. Da, Galaxy S8 Plus este foarte aproape, HTC U11 este foarte aproape, Xiaomi Mi 6 este pe aproape, dar la final, tragem linie și ne uităm la scoruri, arată așa:

cel mai performant telefon din lume 2017

ads

Dă notă: [ratemypost]

Sigur, există și varianta cu testul de utilizare practică – interfață, deschis aceleași aplicații, în aceeași ordine:


Acuma, vin și vă întreb: practic, interesează pe cineva testul de performanță sau testul de utilizare reală? Eu zic că din punctul meu de vedere, de utilizator intensiv, contează faptul că pe iPhone termini treaba mai repede. Știu că există mulți cititori fani Android – Samsung Galaxy S8+ rămâne un telefon de top și am senzația că la testele multi-core bate iPhone (octa-core versus quad-core). De asemenea, se poate discuta mult și bine pe tema că Android și iOS sunt diferite și de aceea performanța nu se poate măsura.

Dacă sunteți fan Android, cel mai performant telefon din lume rămâne Samsung Galaxy S8+, indiferent câți GB de RAM vor pune producătorii de telefoane din China. Știu, OnePlus 5 va fi foarte bun, iar Xiaomi Mi6 a fost deja anunțat și are scoruri bune. Dar depinde foarte mult de interfață, iar din câte știu pînă la ora actuală niciun Android nu se compară cu Google Pixel la interfață. De-aia spun că un Nokia 9 sau un smartphone Moto de top ar putea avea succes, chiar dacă este o zonă aglomerată la vârful clasamentului.

Deocamdată, iPhone 7 Plus domină clasamentul, Samsung Galaxy S8+ rămâne cel mai performant smartphone Android. Dacă vreți telefoane cu preț mai bun, găsiți detalii în clasamentul Top 10 smartphone în 2017.