Săptămâna trecută am primit un newsletter cu o boxă de cameră care are puterea de 3.000W. Dacă nu știți, un sistem normal are 50W, o instalație care sparge geamurile are 200W, iar un sistem de cinema are 1000-2000W. Boxa asta are 3.0000W și am găsit-o deja în România.

Devialet Phantom

Întâlnire la AVStore

Am fost miercuri la AVStore să descopăr singurul showroom din România unde se poate vedea un proiector 4K cu sistem de sunet Dolby Atmos. Am revăzut un episod din Star Wars, că e sezonul perfect, iar culmea, am avut parte de o traducere live Irina Margareta Nistor – exact ca înainte de 1989… Într-adevăr, imaginea este spectaculoasă, chiar dacă vorbim de un conținut reprocesat. Sunt convins că un film realizat în 4K se va vedea excepțional. Iar sistemul de sunet este super-puternic și imersiv, ești ca la cinematograf. O experiență pe care mi-aș dori să o am și acasă.

Am viziat și sediul AVStore, am văzut multe produse, pînă când mi-au căzut ochii pe asta (foto)… Mi-am adus aminte instant de newsletter și de informația pe care o crezusem doar o invenție. Am testat puterea sunetului pînă la 20% maxim, altfel ar fi tremurat pereții. Boxa chiar există și este deja în România.

 

Devialet Phantom

Am regăsit și e-mailul între timp, el zice că Apple a selectat Devialet Phantom să fie prezentată în magazinele retail ale companiei. Puține produse de la alte branduri intră în Apple Store. Unele au intrat și apoi companiile au fost cumpărate de Apple. Boxa Phantom oferă o tehnologie nouă de sunet, fără distorsiuni, fără saturație, fără zgomote de fond. S-au investit în dezvoltarea ei 25 de milioane de dolari și a durat 10 ani. Acum dețin 88 de pantente tehnologice pe zona audio.

Boxa a fost prezentată anul acesta la CES Las Vegas și a fost premiată de Wired, Rolling Stone sau USA Today. Compania Devialet a primit finanțări totale de 65 de milioane de dolari.