Am trecut eu prin expoziția Bucharest Technology Week, merită să faceți un drum pînă acolo astăzi, când stă ploaia, sau mâine. În Piața George Enescu de lângă Ateneul Român puteți vedea multe tehnologii interesante.

Am trecut prin aproximativ 40 de standuri, am văzut roboții puși la treabă, atât cei mari, precum robotul printat 3D, dar și cei mici, care pot fi programați de copii, pentru a învăța programarea. Am văzut foarte multe soluții de imprimare 3D, dar cel mai mult mi-a plăcut un creion capabil să “scrie” cu plastic, din care se pot “desena” diverse obiecte. Există și aici o variantă pentru copii, cu care își pot exercita talentele.

Am văzut foarte multe trotinete electrice sau simple, diverse plăci, triciclete și multe altele. Se pare că foarte multe companii aduc în România astfel de soluții.

De asemenea sunt foarte multe mașini electrice sau hibrid, am revăzut acel Logan modificat electric, care nu reușește să fie omologat pentru a primi acel bonus de la stat pentru mașini electrice. Am văzut mașini de la Renault/Nissan, Toyota, Ford, Mercedes. Am avut ocazia să văd de aproape și să mă plimb cu Toyota C-HR, o mașină foarte cofortabilă și care combină motorul pe benzină cu un motor electric, crescând astfel eficiența și autonomia. Mașina pornește totdeauna pe motorul electic, iar cel pe benzină pornește când treci de 60 de kilometri pe oră. Dacă acumulatorii sunt încărcați, poți merge fără să consumi benzină, dar când ajung la 20% pornește iar benzina să îl reîncarce. Se reîncarcă doar în mers, nu la priză.

Să știți că la unele standuri puteți face drive-test cu anumite modele de mașini, așa am văzut eu C-HR din interior 🙂
De asemenea, prin expoziție am văzut standurile de la Acer, Samsung, Philips, Evolio, Avantree și multe altele.
Dacă continuă ploaia astăzi, puteți merge și duminică la expoziție.