A venit noul smartphone pe care l-ai comandat? Cel cu procesor octa-core, mulți GB de RAM și display nemaipomenit? Totul este perfect, dar jocurile video favorite încep de la zero, dacă aplicația este dezvoltată fără un cont de utilizator care să rețină datele. Există sute de jocuri video fără cont, dar foarte populare. Cum transferi jocurile video favorite de pe vechiul smartphone Android?

Update: un ghid util cum faci backup la iPhone sau Android ->>

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

helium app sync

Eu nu joc foarte multe jocuri, unul din ele are cont și se sincronizează pe serverele lor, al doilea folosește Facebook sau G+ pentru a reține datele și poți folosi oricând alt terminal.

Însă recent a trebuit să mut datele de pe un Galaxy S4 pe un Xperia Z1 Compact. S-au transferat și instalat toate aplicațiile prin sistemul Google Play, dar jocurile video erau ca noi. Fără detalii, punctaj, obiecte câștigate, trofee etc. Zero barat. După ce am pierdut 6-8 ore căutând la fiecare producător pe site soluții pentru transferul datelor, am găsit altă soluție. Simplă, la mintea cocoșului și, în plus, am făcut-o cu versiunea free a aplicației, care teoretic oferea asta doar pe bani. Dar am reușit și free. Există și un tutorial pe Youtube, pe care l-am găsit din greșeală când căutam altceva. Este la finalul acestui text.

Cum transferi jocurile video

1) Helium App Sync. Singura soluție găsită de mine pentru problema asta. Instalezi aplicația pe primul terminal Android, conectezi cablul USB la un PC, pac, s-a activat. Apoi alegi modul backup (dacă ai jocurile pe noul device, selectezi App Data Only – adica ia numai detaliile jocului, nu tot jocul). Este mai comod așa, pentru că altfel ajungi la mulți GB și va dura foarte mult. Apoi te întreabă dacă vrei TOATE aplicațiile sau numai unele. Am selectat jocurile dorite. Apoi urmează modul de backup. În cloud, Google Drive sau Dropbox merge doar pe bani. Cu varianta premium. Dacă vreți gratuit, faceți backup local. Selectați să facă backup pe device – apoi așteptați finalizarea, poate dura mult.

2) ES File Explorer (sau un file manager foarte bun). Cu aplicația asta vezi fișierele ca la Windows Explorer pe PC. Te duci la folderul ales de backup și o să vezi acolo un folder Carbon. Acolo sunt folderele cu datele jocurilor video. Click pe fiecare și arhivare cu zip. E mai safe pentru transfer această arhivă. Tot ES File Explorer ai opțiunea de a trimite fișierele prin Bluetooth. Dar, mai întâi…

3) Telefonul al doilea trebuie să aibă Helium App Sync instalat. De asemenea, conectat la PC prin cablul USB. După acești pași începeți transferul prin Bluetooth, salvați datele – va dura iarăși destul. Apoi, cu ES File Explorer instalat și pe al doilea telefon, găsiți zip-urile primite, in /bluetooth/. Click pe ele, extract archive, alegeți folderul Carbon/fișiere. Să arate la fel ca pe primul.

4) Restore. Cu jocurile instalate și datele transferate, intrați iar în Helium pe noul telefon. Restore & Sync în loc de Backup de data asta. Apoi alegem tot Internal Storage pentru a folosi versiunea gratuită. După ce termină operațiunea ar trebui să aveți jocurile la fel ca pe primul telefon. La mine a mers din prima, fără erori, fără probleme.

Transferul datelor de pe smartphone se face gratuit, dar durează cam o oră, poate mai bine. Există și aplicații cu bani care fac asta. Desigur, strategia se poate aplica și la tablete cu Android sau la alte aplicații decât jocuri. Se pot transfera datele de pe vechiul telefon cu totul, să aveți totul la fel pe cel nou. Doar că datele se transferă greu, durează fiecare pas și tot așa mai departe.

P.S. Această metodă nu necsită root sau alte chestii mai complicate de atât!
 

Voi mai știți altfel de soluții?

Video

Via WonderHowTo

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!