„Cumpăr mașini de cusut Singer, ofer 30,000 de euro” – cam așa sună anunțul oficial… Am aflat şi eu la ceas de seară care este țeapa cu maşini de cusut Singer. Sunt sigur că aţi citit astfel de anunţuri: „Cumpăr maşina de cusut Singer mai veche . Preţ: 20.000 de euro”. Variantele merg de la 10.000 de euro la sute de mii de euro. Se spune că au componente din platină, argint, cupru, sunt poveşti.

Țeapa cu masini de cusut Singer

Iată cum decurge schema:

singer1
masini de cusut singer

După ce vede anunțul în care un nene promite „cumpăr mașini de cusut Singer”, românul sună repede : Bună ziua, am şi eu o maşină de cusut Singer, ce ziceţi, îmi daţi banii, că vreau să-mi iau o garsonieră. Da, zice „cumpărătorul”. Spuneţi-mi seria de pe spatele maşinii. Se uită omul, chiar au o serie. Zice numerele şi ţeparul exclamă: Senzaţional! Domnule aţi câştigat nu 30, ci chair 50.000 de euro! Mai trebuie doar să îndeplineşti o singură condiţie, extrem de uşoară!

Ţeparul îl pune pe om să găseasca maşină cu o serie care arată la fel, dar care este „în serie”, adica are numărul dat +/- 1. Cauta omul, se dă de ceasul morţii, şi atunci vine apelul salvator. Hai domn’e că am găsit-o noi, uite te duci în oraşul X, te vezi cu proprietarul şi o iei uşor.

Omul, cu gândul la premiul cel mare, se duce, cheltuie, se agită. Acolo e un „membru al echipei”, evident echipa de ţepari. Acesta îi spune sec: „nene, fără 15.000 de euro nu ţi-o dau”. Stă românu’, calculează, dau 15.000 pe asta şi le vând apoi cu 50.000 de euro la fraierii aia. Se duce la bancă, ia credit (acum, fără creditare, s-a schimbat ţeapa, citeşte mai jos), plăteşte 15.000, dupa care se întoarce victorios acasă. Acum are două maşini de cusut, cu seria bună. Sună pe cel care îi promisese 50.000 de euro. Canci de mai dai de cineva. Nici cel cu premiul, nici celalat personaj nu mai sunt de găsit. Înşelătorii folosesc cartele pre-paid, numere de telefon false, se îmbracă însă la costum, vin la întâlniri cu limuzine. Românul e păcălit de „ştaif”.

Iată cum, o veche maşină de cusut Singer chiar a valorat 15.000 de euro. Pentru cel fraierit…

 

Țeapa cu maşini de cusut Singer se dovedeste un hit. Foarte mulţi oameni citesc povestea şi scapă de ţeapă. Foarte mulţi oameni citesc povestea, dar decid sa meargă mai departe şi iau teapă. Nu îmi pot da seama câte maşini Singer mai există încă în România. Dar probabil că sunt foarte multe. Sunt zeci de oameni care încearcă în continuare să ne convingă că afacerea este reală. Țeparii intră aici și comentează la modul „Eu am vândut mașina de cusut Singer cu 50.000 de euro, cine vrea să mă contacteze!”. Evident, este din grupul lor. Iar țeapa merge mai departe. Nu credeți niciodată în cadouri de-astea căzute din cer.

UPDATE: Varianta 2 – da, a apărut și asta!

Acum, că nu se mai dau credite atât de mari, s-a dezvoltat varianta doi la ţeapa cu maşini de cusut Singer. Vine cumpărătorul şi se declară super încântat de maşină. Estimează la 100.000 – 200.000 unii merg la 500.000 de euro, depinde de fraierul care îi crede. Zice aşa:

– Uite nene, mergem la un notar, facem contract de vânzare – cumpărare pe suma stabilită. Mata, că ai maşina, trebuie să plăteşti comisioanele la notar şi „un comision de transfer al banilor de 10% din sumă”.

Stă românul, se gândeşte, sigur, sună bine să câştigi uşor atâţia bani. Se gândeşte la maşini, case, femei. Şi semnează. Notarul evident că e „pe mână cu ţeparul”. Încasează comisionul şi tace, deşi fac pariu că notarul ştie că e ţeapă. Poate că în unele cazuri i-au avertizat pe români. Dar te pui cu fraierul?

Românul plăteşte banii, dă şi comision de 10.000 de euro – 50.000 de euro, iar apoi aşteaptă cumpărătorul. Şi aşteaptă…

O altă poveste despre masini de cusut Singer.