V-am mai povestit despre UPS-urile de la e-acumulatori.ro. De data asta vorbim despre CyberPower PR2200ELCDRT2U, un produs eco-green avansat, tot pentru zona SOHO și pentru companiile de nivel mediu. Deși poate fi folosit și în departamentele corporațiilor, pentru computerele și serverele de rețea de la birou. Este un echipament destul de complex și permite în plus montarea pe un rack și folosirea lui pentru servere. Protejează echipamentele împotriva căderilor de curent și a fluctuațiilor de tensiune și oferă un curent stabil prin tehnologia Automatic Voltage Regulator (AVR). Astfel reduce mult costurile cu energia, în unele cazuri cu pînă la 75%. Echipamentul este certificat Energy Star pentru tehnologia green încorporată. Consumul în stand-by este de 9W.

UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U
UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U

Investiție într-un UPS

Am mai vorbit despre pericolul supra-încărcării rețelei electrice. Problema nu este că va cădea curentul. La un moment dat rețeaua nu suportă consumul, se întrerupe furnizarea energiei electrice, iar atunci când tensiunea revine apar variații de tensiune care afectează echipamentele. Companiile pot pierde date importante stocate pe serverele proprii, pe hard-discul desktop-urilor și așa mai departe. Defecțiunea unui server poate afecta accesul la rețeaua internă a companiei și așa mai departe. Există riscul defectării unor echipamente hardware care au costat mii de euro. Părerea mea sinceră este că merită protejate investițiile, iar un UPS tocmai asta face.

CyberPower PR2200ELCDRT2U este gândit pentru a proteja serverele și echipamentele de Internet ale companiei, plus stații de lucru sau echipamentele de stocare. De asemenea, a fost gândit pentru operatorii telecom, pentru servere mission-critical, pentru echipamentele de telecomunicații sau VoIP și pentru echipamentele care asigură funcționarea rețelei.

Este important faptul că produsele de ultimă generație au un consum redus și permit companiilor să reducă din facturile la energie electrică. Orice companie care dispune de propriile servere și echipamente hardware este atentă la costurile legate de consum. CyberPower PR2200ELCDRT2U reduce consumul cu pînă la 75% comparat cu produsele concurente. Iar în stand-by cosnumă doar 9W cu bateriile încărcate 100%. Când curentul este în parametri normali, tehnologia Green Power permite UPS-ului să lucreze în modul Bypass, eliminând funcționarea transformatorului AVR. Astfel se reduce consumul de energie, iar astfel economisește energia și reduce costurile.

Echipamentul dispune de un ecran LCD care prezintă în orice moment informațiile esențiale despre starea bateriei, timpul necesar pînă la încărcare, temperatura, nivelul de încărcare al echipamentului și așa mai departe. Dispune de opt baterii separate, din care patru fac parte din sistemul fail-safe. De asmenea sunt patru baterii 12V/9Ah care pot fi înlocuite de utilizator mai târziu.

UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U
UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U

Detalii suplimentare

UPS-ul CyberPower PR2200ELCDRT2U vine în pachet cu o aplicație software dedicată, PowerPanel Business Edition, care monitorizează starea UPS-ului și poate preveni închiderea neașteptată a serverelor și alte asemenea probleme. Tehnologia patentată GreenPower asigură faptul că acest dispozitiv consumă cu pînă la 75% mai puțin decât alte echipamente cu funcții similare. Aplicația oferă de asemenea informații despre starea rețelei electrice de la birou.

Opțional se poate comanda un adaptor pentru controlul de la distanță și gestionarea echipamentului printr-o interfață web. De asemenea include o mulțime de mufe pentru conectarea echipamentelor, inclusiv modem-ul broadband, linii telefonice, decodorul TV și altele asemenea.

CyberPower PR2200ELCDRT2U poate fi folosit pe post de Tower – în birou – sau ca UPS montat în rack pentru servere (rack-uri 2U).

Tehnologia Boost / Buck permite aparatului să crească voltajul sau să reducă voltajul dacă curentul furnizat în rețea are probleme, asta fără să consume energia bateriei.

Spre deosebire de alte sisteme include porturi prioritare, care permit alimentarea prelungită a unor echipamente esențiale pentru companie. Asta în cazul că pana de curent este mai lungă și anumite echipamente trebuie să mențină compania „în funcțiune”. Dispune de opt porturi IEC separate, din care patru fac parte din sistemul fail-safe.

Tehnologia EMI/RFI previne interferențele electromagnetice sau radio. În caz că sunt probleme cu rețeaua, aparatul emite alarme sonore pentru informa dacă s-a întrerupt curentul sau dacă a fost depășită capacitatea (overload) sau dacă bateria începe să dea semenea de oboseală.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că CyberPower PR2200ELCDRT2U este realizat din materiale rezistente și poate fi folosit în medii de lucru solicitante, nu trebuie menajat. Cu alte cuvinte, un produs complet, perfect pentru companii.

UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U
UPS Cyber Power PR2200ELCDRT2U

Pagina produsului este aici.