Recunosc că mi-a venit ideea să scriu despre asta după ce-am citit ce zice Bogdana despre Redescoperă România. Ambele sunt proiecte Petrom și tare mi-e că anul viitor în topurile companiilor active în social media, OMV/Petrom vor fi tot pe primele locuri. Pentru mine Țara lui Andrei este un proiect mai important decât Redescoperă. Și asta nu pentru că nu am fost în campanie cu Bobby, ci pentru că văd problema privind la viitor. Sigur, cele două proiecte nu sunt concurente, sunt paralele și tocmai de-aia Petrom merită o notă bună.

Tara lui Andrei - la final

Țara lui Andrei

Dacă ne gândim la viitor, copiii sunt cheia. Din păcate, deseori părinții sunt prea ocupați, prea comozi, la școală se fac lecții, dar copiii nu sunt neapărat atenți. O tabără e esențială ca ei să-și concentreze atenția asupra unor idei. Fun Science e cheia pentru educația viitorului, cine a inventat sistemul nu a fost deloc fraier. În loc să fugă la un fotbal pe maidan copiii se uită cu gura căscată la experimente de fizică și chimie.

Vă dau exemple din zilele trecute:
– ziua Aerului;
– ziua Focului;
– ziua Apei;
– ziua Pământului;

Să ne amintim de taberele noastre: scularea la 6 cu goarna, spălat cu apă rece, pâine cu gem, fotbal. Rar de tot mai făceam activități de tabără, când la cabană se pricepea cineva la ele. Eventual vreun părinte. Nimic de învățat, nimic de reținut.

Țara lui Adrei a avut și o puternică componentă eco. Au învățat despre încălzirea globală, despre poluare, despre gunoaie, despre energii alternative. Au și lucrat cu niște oameni extraordinari.

Sunt fan Țara lui Andrei și susțin cu drag proiectele de acest gen. Numai să existe 🙂